זקוקה לייעוץ בדחיפות

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

26/11/2011 | 13:51 | מאת: מודאגת

שלום . אני בשבוע 37+6 עם סוכרת הריון מאוזנת עם תזונה וגלובן . זהו ההריון השני שלי ,את הראשון סיימתי בקיסרי (בתל השומר )בסוף 42 , לאחר זירוז הכלל פיטוצין ובלון שלא עלה יפה בעקבות מצוקת עובר (בניתוח גילו כי העובר היה כרוך עם חבל הטבור )שלא ירד לתעלה . הערכת משקל העובר כיום הוא 3.300 . (בלידה הקודמת העובר היה במשקל 3.260) אני מאוד רוצה ללדת לידה וגינלית ושאלותיי הן: 1. עד מתי ניתן לחכות לצירים ספונטנים ? 2. הרופא בבית החולים המליץ לי על זירוז PG , האם הדבר לא מסוכן ? 3. מה הסיכוי לקרע ברחם ? 4. מה הסיכוי לתמותת העובר אם מחכים לצירים ספונטנים ? 5. האם לא ניתן להמנע מקיסרי חוזר ? מהן הסכנות בניתוח חוזר ? תודה רבה מראש תודה מראש הריונית מודאגת

שלום רב, השאלות שלך הן נכונות, אך אינני יודעת עד כמה אוכל להפיג את חששותיך.(בתשובותי אתייחס למה שמקובל בבי"ח הילל יפה) - בעיקרון ניתן לחכות עד להתחלת צירים ספונטניים עד סוף ההריון, אך בנשים אחרי ניתוח קיסרי לא ממש אוהבים לחכות עד שבוע 42, מה גם , אפשרויות הזירוז הן מוגבלות והסיכוי שתהיה לידה וגינלית,אם לא הופיעו צירים עצמוניים עד אז, הוא קטן. כמו כן, יש גורם נוסף שאין להתעלם ממנו- סוכרת. אצלנו, נשים עם סוכרת עוברות הפעלת לידה בין שבועות 38-40 בהתאם לסוג הסוכרת ומידת האיזון. אופציית הזירוז היחידה (בהילל יפה) אצל נשים לאחר ניתוח קיסרי - זירוז ע"י בלון. הסיכוי לקרע ברחם, באישה שעברה ניתוח קיסרי,הוא קצת יותר גדול מאישה שלא עברה ,סביב 1% אם תצטרכי לעבור עוד ניתוח קיסרי, חשוב שתדעי, שכל לידה נוספת תהייה רק בניתוח. כמובן שכל ניתוח נוסף יכול להיות קצת יותר קשה גם לביצוע(עקב הדבקויות) וגם להחלמה, אך לא תמיד. בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה