נגישות
נגישות

סטורציה נמוכה, האם זה מסוכן, ומה הסיבה?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/07/2016 | 22:24 | מאת: נתן

שלום אני בתחילת שנות הארבעים, לא מעשן, לא ידוע על מחלת ריאה או לב. באופן כללי רמות הסטורציה שלי הן בסביבות ה 94-95, לפעמים גם פחות. היום כששכבתי במיטה (לא בזמן שינה) הרגשתי שאין לי אוויר (לא נראה לי קוצר נשימה), ומדדתי סטורציה (עם מד אצבע) וזה היה באזור ה -90 מינוס, זה עלה וירד, הגיע גם ל -85. גם בהמשך היום הרמות היו נמוכות יחסית, נע באזור 90 פלוס מינוס. הדופק לא היה גבוה במיוחד. ברצוני לשאול מאיזו רמה זה נחשב למסוכן? ומה יכולות להיות הסיבות לסטורציה נמוכה? מה עלי לעשות? והאם יכול להיות שבמצב שכיבה זה מחמיר ויורד יותר מאשר בישיבה? אציין שאני מטופל בזריקות נבידו (טסטוסטרון), אני לא יודע אם יש לזה קשר. (בבדיקות הדם אצלי יש עליה בהמוגלובין ובהמטוקריט בגלל הזריקה) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתן רמות נמוכות של סטורציה יכולות להעיד על מחלה ריאתית בעיקר, אך גם על בעיה לבבית. התרופה נבידו יכולה לגרום לבעיה לבבית (בעיקר לאי ספיקת לב, אך יותר אצל מטופלים שמלכתחילה סובלים מבעיות לב) והיא אכן גורמת לעלית המטוקריט שבאופן עקיף יכולה להשפיע על החמצן בדם. ציינת שאינך סובל ממחלות ריאה או לב, אך סטורציה נמוכה בדם זהו מצב לא תקין שמצריך בירור לכן יש צורך בבדיקות כגון תפקודי נשימה, אקו לב ואולי יש לחשוב גם על תסחיף ריאתי, לכן הייתי ממליצה לפנות אל חדר המיון על מנת לבצע בירור בסיסי (לשלול אבחנות דחופות, גם בשאלה של תסחיף ריאתי). במיון הרופא יבדוק, יילקחו בדיקות, כמובן תימדד סטורציה, לחץ דם, דופק, ובהתאם לממצאים הגופניים, היסטוריה רפואית ובדיקות, הרופא יחליט לגבי הבירור הנחוץ אני מקווה שהינך יודע שיש צורך במעקב אחר תפקודי כבד, ספירת דם ו PSA (סמן ערמונית), כל עוד אתה מקבל נבידו בהצלחה

19/07/2016 | 21:30 | מאת: נתן

שלום הלכתי אתמול לרופא ריאות, בדיקת ספירומטריה בסיסית היתה תקינה. בדיקת סיטורציה אצל הרופא הראתה באזור ה 93, אך היה גם טכיקרדיה והמכשיר ציפצף (נראה לי בגלל מה שהוא זיהה כהפרעת קצב) והרופא בדק במקביל ביד השניה ידנית ואמר לי שיש פעימות מוקדמות/חסרות. הוא ציין שזה לכשצעמו יכול לגרום לירידות בסיטורציה. הוא התלבט אם לשלוח אותי לבדיקה מיידית אצל קרדיולוג בקופה או לחדר מיון. לבסוף החליט לשלוח למיון, בעיקר לאור העובדה שיש לי המוגלובין והמטוקריט מעל הנורמה (בגלל הנבידו). וביקש שיבצעו בדיקת סיטי חזה עם חומר נגוד לאור חשש ל- PE. וכן בדיקות א.ק.ג. - הולטר - אקו לב - ייעוץ קרדיולוג. במיון (בשעות ערב-לילה)סיטורציה 94, נלקחו בדיקות דם, צילום חזה, וסיטי חזה עם חומר ניגוד, ובדיקת רופא פנימאי. בא.ק.ג. היה סינוס טכיקרדיה והיפוכי גלי T (ההיפך גלי T אצלי מוכר וידוע). בבדיקות דם, די דימר בתחום הנורמה, טרופונין שלילי, המוגלובין מעל הנורמה. סיטי חזה נאמר לי שהיה תקין, מלבד קשריות קטנות צמוד לפלורה מימין, הגדול כ-4 מ"מ. בוצע השוואה לסיטי קודם (שנעשה מסיבה אחרת)ולא היה שינוי. ושוחררתי לביתי עם המלצה להמשך בירור בקופ"ח, ומעקב רופא ריאות. שאלותיי: 1. מאחר ונשארתי עם אותן רמות סיטורציה. ובמדידות בבית ובעיקר בשכיבה או לאחר שינה, הם נמוכות, וגם היום היו מדידות של מתחת ל 90., מה עלי לעשות? 2. האם הכתובת לעניין הסיטורציה כעת זה קרדיולוג? מה יכול לגרום לזה? 3. מה המשמעות של הקשריות? וממש לא הבנתי למה הרופא התכוון שבוצעה השוואה לסיטי קודם מ 2013, מעולם לא נאמר לי שיש קשריות, וגם לא נכתב על כך בפענוח הקודם. משהו לא מסתדר לי. לא נשמע סביר שראו קשריות ולא התייחסו לזה בבדיקה הקודמת. תודה רבה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)