שאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/01/2016 | 17:10 | מאת: עמרי

לאחרונה אני שם לב לתופעה של גדילה קטנה של איזור החזה אני לא יודע אם זה פסיכולוגי או טבעי או שזה מתוך השמנה כי שאר הגוף בסדר. אני מרגיש שהוא טיפה לא מתאים לשאר הגוף.. האם צריך לבצע בדיקות כלשהן לשלול דברים? יש לציין שאני נוטל את התרופה פרופסיה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא גדילת חזה אבל הסיכוי שזה נובע מהתרופה הוא נדיר ביותר וכמעט אפסי.. אשמח לתשובה

28/01/2016 | 08:13 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום עמרי אכן, אחת מתופעות הלוואי של התרופה פרוספיה הינה צמיחה מוגברת של רקמת השד אצל גברים, מה שנקרא בעגה הרפואית, "גניקומסטיה", בנוסף לכך היא יכולה לגרום להופעת גושים בשדיים, רגישות בפטמות, הפרשה מהפטמות ואף מעלה את הסיכון להופעת "סרטן שד" אצל גברים, כך שהייתי ממליצה שתפנה חזרה אל הרופא שרשם לך את התרופה הנ"ל ועל סמך בדיקה גופנית יחליט האם יש צורך בהפסקתה ואף שיחליט האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)