אלח דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/08/2014 | 22:57 | מאת: יוסי

שלום חולה בן 65 (ברקע דמנטי סיעודי) ביום האירוע היה עליית חום ושלשולים. הובהל לבית חולים לאחר אספירציה קשה בשינה עם כחלון וסיטורציה נמוכה. בשלב כלשהו הורדם והונשם עקב צניחה של לחץ הדם טופל באנטיביוטיקה (אינני יודע את שמה), החום החל לרדת לאחר יומיים. לאחר כשלושה ימים ללא חום, היתה עליה נוספת (לא גבוהה), וביחד עם עליית דופק ועליה בלויקוציטים. תרביות דם שנלקחו לפני כמה ימים יצאו שליליות. תרבית שתן יצא רגיש לחיידק אי קולי (דבר שכנראה הוא סוחב כבר זמן). נלקחו שוב תרביות היום. מה יכולה להיות הסיבה לעליה בלויקוציטים (כרגע זה באזור 14)? האם שלשול בפני עצמו יכול להעיד על זיהום כלשהו במערכת העיכול? איך ניתן לבדוק זיהומים במערכת העיכול? (ב US בטן נראה כיס מרה מוגדל, אך לא מודלק) ושאלה לסיום, האבחנה הראשונית היתה אלח דם, על בסיס הקליניקה החמורה שהיתה, האם יכול להיות אלח דם ללא עדות לכך בתרבית דם? תודה רבה

04/08/2014 | 16:02 | מאת: ד"ר רביב בנידור

הסיבות יכולות להיות רבות - כולל זיהומים במערכת הנשימה והעיכול ואז לא יהיו צמיחות בתרביות דם . אלח דם זה תרגום קצת לא מדויק של ספסיס - ובהחלט יכול להיות ללא צמיחה בתרביות . גם כיס המרה זו עדיין אפשרות למשל . כדאי לשאול את דעת הרופאים המטפלים . לצערי אנשים דמנטים חשופים יותר לפגיעות אלו .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)