הלם חשמלי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/02/2002 | 07:53 | מאת: ערן

מתי משתמשים בהלם חשמלי בהחיאה ? האם כל החייאה בה אין דופק משתמשים בהלם ? איך הולך הדגות של העוצמה ?

11/02/2002 | 13:17 | מאת: א חובשת

בהלם חשמלי משתמשים כאשר המוניטור מראה על פרפור חדרי או עליות vt וvf (לא כל החיאה מצריכה שוק חשמלי) העוצמה היא בשתי המכות הראשונות 200 j המכה השלישית 360 j כיום יש מכשירים שמאבחנים בעצמם האם צריך לתת שוק או לא

11/02/2002 | 18:06 | מאת: פראמדיק

לחובשת, את צודקת אך לא לחלוטין, אכן שוק חשמלי ינתן רק במצב של "פירפור חדרים" או vf ..בהנחת יסוד שכל דום לב "טרי" הוא vf אנו ניתן שוק. אך מאחר שאין בהיכרח vf יש שני מכשירים שאנו יכולים להעזר בהם: 1. לייף פק- (בסמכות מע"ר אפילו).. מכשיר שמזהה רק פירפור ונותן שוק אוטומטי או מוניטור דפיברילטור שאפשר לאבחן גם פירפור חדרים ומצבי חירום נוספים. אך טעותך היא ש360jaul נותנים בסוף ומתחילים מ200.

14/02/2002 | 21:16 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

שוק חשמלי כמהו ככפתור reset במחשב הוא ניתן רק בהפרעות מהירות כאשר המקור הטבעי אינו עובד כאשר הרעיון הוא שלאחר ה reset המקור הטבעי יחזור ראשון לפעילות המקור הזה נקרא סינוס. אין להשתמש בשוק חשמלי בזמן דום לב.

26/02/2002 | 09:45 | מאת: אלון

רציתי לדעת איך אפשר להתנדב למד"א בתור חובש - מה כוללת ההכשרה (אין לי שום רקע בזה), למי אפשר לפנות?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)