s.v.t.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/05/2011 | 01:14 | מאת: ליז

מזה 17 שנים אני סובלת מ S.V.T. ורק לפני כ-4 שנים הצליחו "לתפוס" את זה פעם ראשונה בא.ק.ג., עד לפני כן רופאת המשפחה תמיד טענה שיש לי שעיות נפשיות ו"דחפה" לי כדורים נוגדי דיכאון וכדורי הרגעה, לפני כ-6 שנים מאסתי בזה כיוון שמעולם היא לא הסכימה להפנות אותי לשום בדיקה שביקשתי, בין אם זה הולטר, מבחן מאמץ או אקו לב ואז החלטתי לעבור מקופ"ח כללית למאוחדת ושם מיד התחילו בבדיקות, רופאת המשפחה במאוחדת מיד הבינה שמדובר ב-S.V.T. ולמרות שלא היה א.ק.ג. שהוכיח זאת בוודאות הפנתה אותי לקרדיולוג להמשך מעקב וטיפול, שם הופנתי להולטר שבמשך 24 שעות לא נצפה שום אירוע חריג אקו לב עם אי ספיקה מינימלית ומבחן מאמץ שמסקנתו הייתה שאני לא בכושר ובכל זאת הוא החליט להתחיל טיפול באיקקור במינון נמוך מאוד שלצערי לא רק שלא הועיל אלא הזיק כיוון שלחץ הדם הקבוע שלי נמוך טיבעי 90/60 האיקקור הוריד את לחץ הדם יותר וכן גם האט את קצב הלב, הוחלט להפסיק טיפול תרופתי ולהמשיך מעקב, חוברתי ללופ רקורדר למשך חודש ששם חוץ מפעימות מוקדמות לא ניצפו אירועי S.V.T., לציין שאז האירועים היו בתדירות של אחת לחודש-חודשיים ועד שהייתה מגיעה אליי ניידת מדא כבר הכל היה מפסיק לבד. לפני קצת יותר מ-3 שנים היה אירוע שנצפה ונרשם סוף סוף בא.ק.ג. ואז היה ברור שאכן מדובר ב-S.V.T. הקרדיולוג ניסה קרוב ל-8 סוגי כדורים המטפלים בזה אך לכולם הייתה אותה השפעה, ירידה דרסטית בלחץ הדם והאטת הדופק, הוחלט כי אין טעם בטיפול תרופתי, האופציה האחרונה שנשארה לדבריי הקרדיולוג היא אבלציה ואני לא מעוניינת בכך מהרבה סיבות, הבנתי שיש הרבה סיבוכים למרות שאמרו לי שיש הרבה הצלחות אבל אני גם יודעת שישנם מטופלים שעברו אבלציה יותר מפעם אחת עד שהצליח או שלא וחלקם יצאו מחדר ניתוח עם קוצב לב כיוון שצרבו "בטעות" את המוליך התקין. לפני כחודש אמר לי קרדיולוג מתוך קופ"ח מאוחדת וביקש בכל לשון של בקשה שלא אזכיר את שמו כי יש קוצב לב שמיועד להפרעות קצב מסוג S.V.T. אם אכן כך הדבר ולפי מה שהבנתי מאותו קרדיולוג יש הרבה פחות סיכונים בהשתלת הקוצב הזה מדוע מסתירים אותו? אין לי מושג אם הוא דובר אמת או לא אבל בין היתר הוא אמר שעלות הקוצב הזה היא גבוהה מאוד לכן מסתירים את קיומו וטוענים שאין בכלל דבר כזה. האם באמת קיים קוצב לב ל-S.V.T.? האם חיי אדם שווים פחות מקוצב הלב הזה? והכי חשוב, האם אתם כפורום המיועד לזה תתנו לי את התשובה האמיתית? אני מתכוונת להמשיך ולבדוק את הנושא יותר לעומק, צר לי על הכעס והמרירות אבל אני חוששת שאם אגלה שאכן קיים קוצב לב כזה וקופ"ח מעדיפים להסתיר אותו אפשר לאמר שהתקשורת תשמח לשמוע שקופ"ח מעדיפה לאבד חיי אדם מאשר להצילם כדי "לחסוך" בכסף. תודה ושוב סליחה (על המרירות ואולי על חוסר האמון). ליז

18/05/2011 | 10:56 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לאחר התייעצות עם ד"ר סלימאן- קרדיולוג מומחה להפרעות קצב מרמב"ם: לא ידוע לו על קוצב לב לצורך טיפול ב- SVT הטיפול המקובל בכל העולם הינו אבלציה לה שיעורי הצלחה מאד גבוהים ושיעור סיבוכים מאד נמוך (כ- 1%) אם ברצונך בייעוץ במרפאת הפרעות קצב ברמב"ם יש לקבוע תור בטל 04-8542720

24/05/2011 | 22:01 | מאת: FADIA

אולי התכוונת ל ICD? implantable cardioverter-defibrillator? a pager-sized device implanted in your chest כמו קוצב לב — detects and stops dangerous arrhythmias. The ICD continuously monitors your heartbeat and delivers precisely calibrated electrical shocks to restore a normal heart rhythm.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)