בלבול רגעי אצל מבוגר מחשיד לאירוע?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/04/2019 | 07:37 | מאת: דינה

חמי בן 63. יליד רוסיה שעלה בצעירותו. אתמול החל לדבר עם בנו ברוסית א"ע שמודע לכך שהבן מבין עברית בלבד. לאחר כמה שניות תפס את עצמו וחזר לעברית. באותו יום גם בן אחר מתקשר והוא שואל אותו מספר רב של פעמים "מה נשמע ומה שלום הילדים?" וחוזר על אותה שאלה כמה פעמים א"ע שכבר קיבל תשובה. כשדיברו איתו על זה אחכ היה לו תירוצים שונים למה נהג כך במקרים הנ"ל וסירב להיבדק. הדבר מאוד מוזר אצלו שכן מדובר בבנ"א חד וחכם שמחזיק ראש. האם הדבר אמור מחשיד ומצריך בדיקה?

דינה שלום, אכן לפי התיאור הנ"ל המצב יכול להחשיד למה שנקרא TIA, אירוע מוחי חולף, הדבר מצריך פניה למיון או לרופא המטפל במידה וחלפו יותר מ- 24 שעות. בכל מקרה של הישנות יש לפנות לחדר מיון לצורך הערכה מהירה. מומלץ לפי שיקול הרופא המטפל ובהתאם למחלות הרקע לקבל טיפול באספירין ולעבור בירור ע"י CT מח ו- US דופלר עורקי צוואר ואק"ג לשלילת מצב של פרפור עליות. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)