TIA אסכמי ואז לאחר מספר חודשים CVA

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/01/2019 | 16:06 | מאת: צביקה

שלום רב ד''ר אשמח לתשובתך. עברתי לפני כשלושה חודשים CVA. לפני כחצי שנה TIA על רקע AF ועוד מספר גורמי סיכון. אני זוכר מרגעי של CVA שהיה לי שלושה ימים ברצף לחץ דם נורא גבוהה וכאב ראש וחולשה בפלג ובלבול ביום של CVA דימומי השאלה שלי האם יתכן שהיה אסכימיה כל שהי ואז בעקבות לחץ דם נוצר דימום? או שרוב סיכוים שזה בעקבות מדללי דם? בן 42 ברקע AF,GOUT ל''ד,השמנת יתר (BMI40)

שלום, לצורך מענה מדויק יש צורך בלחזור על החומרים הרפואיים בצורה מסודרת. בגדול, אירוע מוחי יכול להיות איסכמי, קרוב ל- 85% מהמקרים, או דימומי בשאר. אירוע מוחי דימומי יכול להתרחש בעקבות מדללי דם, לחץ דם גבוה וסיבות אחרות. מצד שני, חלק מהאירועים המוחיים שמתחילים באיסכמיה, עוברים טרנזפורמציה לדימום.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)