כאבים חזקים מתחת לחזה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/11/2018 | 17:59 | מאת: שרון

שלום דוקטור. לפני כארבעה חודשים סבלתי משבר בצלעות שמקורו לא ידוע. מאז אני נוטלת כדורי סידן אם כי בדיקת מיפוי עצמות יצאה תקינה. לפני כשבוע הכאבים חזרו, בצלע בצד ימין, מתחת לחזה. הכאבים מקשים עליי לישון, ואף לנשום. עשיתי צילום חוזר ורופאת המשפחה שלי קבעה כי זהו שריר תפוס. אני סובלת מאוד. האם הכאב יכול לנבוע ממש אחר לדעתך? מה עליי לעשות? האם כדאי לי להפגש עם מומחה? במידה וכן, איזה? תודה מראש. שרון

26/11/2018 | 18:04 | מאת: שרון

תיקון *עברתי בדיקה לבירור צפיפות העצם ולא מיפוי עצמות

שלום שרון, על איזה סמך הייתה אבחנה של שבר בצלעות? צילום? מיפוי עצמות? בת כמה את? עקרונית יש צורך באומדן סיכון למחלות מסוימות לפי הגיל שלך, גורמי סיכון אישיים, היסטוריה משפחתית, יש צורך ביותר נתונים לצורך ייעוץ מקצועי. עקונית, שברים בצלעות ללא חבלה בגילאים מסוימים מצריכים בירור מסוים מעבר לטיפול נגד כאבים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)