מה זה היחלשות המערכת החיסונית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/08/2018 | 21:59 | מאת: מאיר

ערב טוב מה הכוונה בהיחלשות המערכת החיסונית? האם בבדיקות דם שגרתיות (ספירת דם ומדדי דלקת וכדו') יש רמזים לכך שמערכת החיסון נחלשה, או שזה יכול לקרות גם ללא כל ביטוי בתמונת הדם? (בדיקות הדם אצלי תקינות). ושאלה ספציפית. אחת הסיבות להתפרצות הנגיף שגורם לשלבקת חוגרת, זה מערכת חיסון חלשה. מה זה אומר לגבי בחור בן 43 שמקבל פתאום שלבקת חוגרת? שמשהו במערכת החיסון שלו לא תקין? תודה על המענה

שלום רב, התשובה היא מורכבת אך בגדול מערכת החיסון מורכבת ממספר גורמים: 1. תאי דם לבנים על סוגיהם השונים: נויטרופילים, לימפוציטים (על סוגיהם) וסוגים אחרים. 2. מערכת חלבונים שנקראת המשלים. 3. מערכת חלבונים מקשרים של ציטוקינים ואינטרלויקינים. כל הפרעה באחד הגורמים הללו גורמת ל"חולשה" של מערכת החיסון. ספירת הדם מראה את החלק התאי, ולא מראה את התמונה השלמה, כך שיכולה להיות מערכת חיסון "חלשה" שלא באה לידי ביטוי בספירת הדם, לעתים גם התפקוד של תאי הדם הוא ירוד מסיבות שונות. מבחינת השלבקת חוגרת, גם כן מסובך, מקובל לחשוב שההתפרצות הינה על רקע "החלשות" של מערכת החיסון, אך זה לא תקף לכלל המקרים ואף ברוב המקרים קשה להצביע על סיבה להחלשות המערכת, כמו כן הייתה מחשבה שזה מעלה חשד לממאירויות במיוחד מסוג לימפומה אך במחקרים לא נראה קשר כזה. לסיכום, במידה וההתפרצות אירעה ללא סימפטומים אחרים כגון ירידה במשקל או דגלים אדומים אחרים, אין התןןיה לבירור מערכת החיסון או בירור ממאירות. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)