התקפי קור ורעד לאחר אישפוז

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/03/2017 | 18:40 | מאת: ויקי

אמי (89), אושפזה לפני כשבועיים לבדיקות במח' הנאורולוגית, לאחר שהתמוטטה, ואיבדה את כושר הדיבור. כרבע שעה לאחר המקרה, היא התאוששה ושבה לדבר. לאחר בדיקות שערכו לה, כולל אולטר לב, ct ראש ובדיקות דם, שללו אירוע מוחי, וטענו כי זה קרה מאחר ולחץ הדם שלה ירד דרסטית ולא הגיע דם למוח, מה שפגע בכושר הדיבור. אמי שוחררה אל ביתה, ותופעה זו חזרה על עצמה פעמיים נוספות, מה שהביא לאשפוזה שוב. לאחר פחות מ-24 שעות שוחררה, ונאמר לה שאלו הן בעיות גיל (!) עתה היא גם סובלת מהתקפי קור נוראים ורעד חזק בכל הגוף הגורמים לה לכאבים בכל אבריה, במיוחד בגב. התקפי הקור תוקפים אותה באופן קבוע באותה שעה, מיד לאחר ארוחת הצהריים בכל יום, ונמשכים כשעה. האם אפשר לקבל הנחייה באם יש בדיקות נוספות שהיא אמורה להיבדק בהן, האם ייתכן זיהום בדם או איזה רופא מומחה בתחומו יכול לעזור? תודה.

12/03/2017 | 07:44 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום ויקי חשוב לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ובדיקות אנדוקריניות אחרות על ידי בדיקת דם פשוטה ובנוסף צריך לשלול זיהום, בעיקר בדם היות וציינת "התקפי קור" מה שנשמע כמו צמרמורות, לכן כדאי לחזור אל חדר המיון לצורך החלטה על אשפוז חוזר לבירור. בהצלחה

12/03/2017 | 08:13 | מאת: ויקי

תודה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)