טריגליצריטים גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/03/2010 | 15:11 | מאת: חיים

אני גבר בן 47 לאחרונה התגלה בבדיקות דם טריגלצריטים 348,וכןלסטרול HDL25 ה LDL לא ניתן לבדיקה ,סה"כ כולסטרול 188 אני נוטל פרוסטטין 40 מ"ג,מה דעתך להשך טיפןל? קראתי כאן בפורום שהומלץ לאנשים על Q10 ועל אומגה 3 מה דעתך?

06/04/2010 | 16:04 | מאת:

חיים שלום, ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים שלך אכן גבוהים מאוד ואני בהחלט ממליצה על נטילת אומגה 3 וקואנזים Q10. טריגליצרידים הינם שומנים אשר משמשים כמקור אנרגיה לגוף. הם מרוכזים בעיקר ברקמות השומן בגוף ובשעת הצורך מועברים לדם ומשם ליתר התאים במטרה לספק אנרגיה. ריכוז גבוה מדי של טריגליצרידים, שאינו מטופל, מהווה גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. אומגה 3 מסייעת להוריד את ערכי הטריגליצרידים. נטילת מינון גבוה מסייעת לשמור על הלב וכלי הדם, להוריד רמות דלקת, לריכוז ולשיפור המצב רוח. לחברת סולגאר יש אומגה 3 "950" המכיל מינונים גבוהים במיוחד של החומרים הפעילים ומכיל EPA = 542 מ"ג, DHA = 408 מ"ג. מינון זה הוא יותר מפי 3 מהמינון הרגיל. פרובסטטין הינה תרופה השייכות לתרופות ממשפחת הסטטינים. תרופות אלו מעכבות את ייצור הכולסטרול ביעילות אך בד בבד מעכבות גם את ייצור ה Q10 בגוף ועל כן עלולות להתלוות עליהן תופעות לוואי של כאבי שרירים, חולשת שרירים, עייפות ותשישות. בנוסף, התרופות עלולות להוריד גם את ערכי הכולסטרול הטוב, HDL. Q10 הינו נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לך ולכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים ליטול Q10. כמו כן, יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה. אתה מוזמן לחזור ולעדכן אותי האם אתה סובל מבעיות בריאותיות נוספות או נוטל תרופות נוספות על מנת שאוכל להמליץ לך על המינונים של אומגה 3 ושל Q10 המתאימים לך. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819 בריאות שלמה, הדר

16/04/2010 | 08:00 | מאת: חיים

תודה על תשובתך המפורטת אשמח לקבל מינון מדיוק המתאים לי, אינני סובלת ממחלות נוספות מלבד הכולסטרול וטריגליצירטים, אדם בריא ביסודי ולא נוטל תרופות נוספות. תודה וחג שמח.