הורדת כולסטרול.

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/03/2010 | 00:00 | מאת: טלי

שלום רב. אובחנתי כסובלת מכולסטרול גבוה. הומלץ לי על טיפול בסטטינים להורדתו. האם ישנם מאכלים שמורידים רמת הכולסטרול? שמעתי על אגוזי מלך, תמרים ויין אדום. האם זה נכון? תודה.

29/03/2010 | 05:39 | מאת: mogal

אני לוקח אומגה 3 ממקור צמחי, במקום סטטינים. אשמח לשלוח לך חומר ומחקרים. בברכה, mogal 0526113249

30/03/2010 | 22:06 | מאת:

טלי שלום, התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אגוזי מלך מכילים אומגה 3 ועל כן יכולים לסייע להורדת הכולסטרול, כוס יין אדום ביום יכולה לסייע להעלאת הכולסטרול הטוב, תמרים הם אומנם בריאים,טעימים ומכילים סיבים אך אין להם השפעה משמעותית על הורדת הכולסטרול. הטיפול התרופתי- כימי כולל תרופות ממשפחת הסטטינים המורידות את הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות, בנוסף, הן מעכבות את ייצור ה Q10 בגוף שהוא רכיב חשוב המסייע לייצור האנרגיה בשרירים ובפרט בשריר הלב. על כן, במידה ועוד לא התחלת בטיפול התרופתי, אני ממליצה לך לפנות תחילה לטיפול הטבעי הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה טבעיים שיוכלו לסייע לך להוריד את ערכי הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול בדמך? האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? בריאות שלמה וחג פסח שמח, הדר