ספקות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/02/2010 | 09:49 | מאת: אבי

שלום הדר, הנני בן 59. בהווה איני מבצע פעילות גופנית אך נהגתי לצעוד יום יום ואחזור לזה בהקדם. התזונה בביתנו הינה שקולה ולא כוללת העמסה של שומן רווי. בדרך כלל אוכלים כמו שמומלץ. בשנה שעברה ערכתי בדיקות תקופתיות והתגלה כולסטרול.הרופא קבע ליטול פרבליפ 20 מ"ג.לאחרונה שוב ערכתי בדיקות והכולסטרול מאוזן אך ערכי תפקודי כבד ירדו.הרופא אומר להמשיך בטיפול ולחזור על הבדיקות בעוד 3 חודשים אך אני מעוניין לנסות אלטרנטיבות שאינן פוגעות בי.אגב,לאחרונה אני נוטל Q10 שלושים מ"ג ביום. מצ"ב הערכים בעבר ובהווה. האם תוכלי להמליץ על דרך נכונה?תודה. 23/02/2010 21/05/2009 164.8 206.6 CHOLESTEROL 51 52 CHOLESTEROL HDL 99.6 140.6 CHOLESTEROL LDL 1.9 1.6 BILIRUBIN-TOTAL 0.33 BILIRUBIN-DIRECT 41 GOT (AST) 46 GPT (ALT)

28/02/2010 | 18:04 | מאת:

אבי שלום, אני שמחה לשמוע שאתה רוצה לטפל בעצמך בעזרת טיפול טבעי. אינני רופאה ועל כן אני לא יכולה להורות לך להפסיק טיפול תרופתי אבל אני בהחלט ממליצה לך להתייעץ על כך עם הרופא. התרופות הניתנות כיום להורדת כולסטרול שייכות לתרופות ממשפחת הסטטינים (כמו הפרבליפ שאתה נוטל). תרופות אלו מעכבות את ייצור הכולסטרול ביעילות אך בד בבד מעכבות גם את ייצור ה Q10 בגוף ועל כן עלולות להתלוות עליהן תופעות לוואי הכוללות פגיעה בשרירים כאבי שרירים, חולשת שרירים, עייפות ותשישות. הטיפול הטבעי להורדת ערכי הכולסטרול כולל תזונה נכונה (כפי שאתה כבר עושה), פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. טוב וחשוב שאתה מודע ליתרונותיו של Q10 אשר הינו נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לך להעלות את מינון ה Q10 מ- 30 מ"ג ל- 60 מ"ג לפחות. כמו כן, יש ליטול תוסף תזונה הנקרא DETOX . פורמולה זו מכילה צמחי מרפא המסייעים לניקוי הכבד והגוף מרעלים ומטפלים בהצטברות השומנים בכבד. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים בלבד. בנוסף, אם תחליט להפסיק את נטילת הסטטינים אמליץ לך להוסיף גם ליפוטרופיק פאקטור, הידוע גם בשם "ליטרופ", של חברת "סולגאר" - מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 לקריאה על ליטרופ: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 בריאות שלמה וחג פורים שמח, הדר