כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

24/02/2010 | 23:24 | מאת: יעל

אני בת 37, עושה ספורט בין פעמיים ל- 4 בשבוע, BMI =23, בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה הכולסטרול יצא גבוה. כולסטרול - 274 HDL - 72.2 NON HDL -202 LDL - 186 הרופא המליץ לי להתחיל טיפול תרופתי. אשמח לדעת האם אכן מומלץ להתחיל בטיפול תרופתי או שיש דרך להוריד את הכולסטרול לא ע"י תרופות קובנציונליות. חשוב לציין שהורי סובלים גם הם מכולסטרול גבוה. תודה.

27/02/2010 | 15:37 | מאת:

יעל שלום, לכולסטרול גבוה סיבות רבות, נטייה גנטית היא אחת מהן, האם בנוסף את נוטלת גלולות למניעת הריון? והאם את מקפידה על תזונה נכונה? התרופות הניתנות כיום להורדת כולסטרול שייכות לתרופות ממשפחת הסטטינים. תרופות אלו מעכבות את ייצור הכולסטרול ביעילות אך בד בבד מעכבות גם את ייצור ה Q10 בגוף ועל כן עלולות להתלוות עליהן תופעות לוואי של כאבי שרירים, חולשת שרירים, עייפות ותשישות. על כן, אני תמיד ממליצה לפנות תחילה לטיפול הטבעי לפני שפונים לטיפול התרופתי- כימי. הטיפול הטבעי הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה נמצא יעיל מאוד להורדת הכולסטרול. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, כפי שאת עושה, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא DETOX של "סולגאר". פורמולה זו מכילה צמחי מרפא המסייעים לניקוי הכבד והגוף מרעלים ומטפלים בהצטברות השומנים בכבד. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים בלבד. בנוסף, יש ליטול תוסף תזונה נוסף הנקרא ליפוטרופיק פאקטור הידוע גם בשם "ליטרופ", של חברת "סולגאר" - מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. יש לעשות בדיקת דם חוזרת לאחר כ 3 חודשים. את מוזמנת לחזור ולעדכן אותי בתוצאות. בריאות שלמה וחג פורים שמח, הדר