הסבר על תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/02/2010 | 09:38 | מאת: יוחנן

הדר שלום. ראיתי שדובר כאן הרבה על תוסף תזונה Q10 ורציתי לשאול האם באופן כללי נטילתו יעילה למניעת מחלות לב?

25/02/2010 | 17:49 | מאת:

יוחנן שלום, כן. נטילת Q10 הינה חשובה עד מאוד לשמירה על הלב. Q10 מצוי באופן טבעי בכל שרירי הגוף ובפרט בשריר הלב שם הוא משתתף בתהליך יצירת האנרגיה. מאחר והלב הוא שריר שעובד כל הזמן ודורש אספקת ATP (מטבע אנרגטי) קבועה הוא פגיע במיוחד במצבי חוסר ב Q10. ירידה בריכוז ה Q10 בשריר הלב נצפתה אצל חולים באי ספיקת לב עם גודש, מחלת העורק הכלילי, אנגינה פאקטוריס, יתר לחץ דם, הפרעות בקצב הלב, צניחת מסתם וכן בקרב חולים שעברו ניתוחי מעקפים. Q10 חשוב לשמירה על שריר הלב כיוון שהוא משתתף בייצור האנרגיה בשריר, נוגד חמצון רב עוצמה ופועל למניעת היווצרות קרישי דם. Q10 נמצא בשימוש לפני ניתוחי לב על מנת למנוע ולהקטין את העליות ברמות הרדיקאלים חופשיים ואת הסטרס החמצוני. מ 1982 ועד 2004 פורסמו לפחות 8 מחקרים מבוקרים אשר דנו בשימוש ב Q10 בניתוחי לב. בכל המחקרים, למעט באחד, נצפו השפעות חיוביות אשר הראו כי טיפול מקדים (שבועיים לפני מועד הניתוח) של קו-אנזים Q10 יעיל למניעת אירועי לב . במחקר אשר נעשה ב 2005 ביחידה לחקר ניתוחי לב(Baker Heart Research Institute)במלבורן : נצפה כי בקרב 121 מטופלים, מתן של 300 מ"ג Q10 ליום, שבועיים לפני ניתוח מעקפים או החלפת מסתם, הביא לעליה משמעותית ברמות Q10 במיטוכונדריות, לייצור גבוה יותר של ATP ולשיפור בפרמטרים של התכווצות תאי שריר הלב לאחר הניתוח. לקריאת מאמר על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819 בריאות שלמה וחג פורים שמח, הדר