כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

20/02/2010 | 20:38 | מאת: שחר

שלום, אני בן 22 וחצי, במשקל 84, גובה: 1.87 מ'. בבדיקות דם שגרתיות שעשיתי אובחן כי הכל תקין מלבד העובדה שאני סובל מכולסטרול גבוה-222 (LDL-155). חשוב לי לציין כי בשנים האחרונות אינני מצוי בכושר(שדווקא כן היה דבר שבשגרה בעברי) ובפרט, בחודשים האחרונים, כיוון שהלימודים שיבשו את סדר העדיפויות (שלא בצדק..) אני מודע לכך שכושר גופני הכרחי לשיפור המצב, אולם הכרחי אף השינוי בתזונה. לצערי, איני מגלה בקיאות (בלשון המעטה) בתזונה ובאורח חיים בריא. אך אני מעוניין לנקוט באמצעים הדרושים על מנת להסדיר את רמת הכולסטרול, וכמובן שבאופן טבעי, כל עוד זה אפשרי.. (למיטב הבנתי, מצבי כעת אינו דורש טיפול תרופתי, עפ"י דברי הרופא). ברצוני לדעת בצורה מפורטת ככל שניתן מאילו מאכלים עליי להימנע(!!),ומה התחליפים הרצויים והאולטימטיביים.מה כדאי להרבות לצרוך? האם כדאי ליטול תוסף מזון לוויסות הכולסטרול? ובנוסף, מהי באמת חומרת מצבי? עד כמה גרוע ולא שגרתי שאדם בן גילי סובל מכולסטרול גבוה?עד כמה המצב בר-שינוי? בתודה מראש על העזרה והייעוץ. שחר

22/02/2010 | 17:43 | מאת:

שחר שלום, הסר דאגה מלבך, ניתן להוריד את ערכי הכולסטרול על ידי שמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. ערכי הכולסטרול הכללי צרכים להיות נמוכים מ 200 (אצלך 222), הכולסטרול הטוב, HDL, צריך להיות גבוה מ 60, הכולסטרול הרע, LDL, צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 155) והטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ150. כיוון שלא הוספת לשאלה את כל הנתונים, קשה לי לענות לך מהי חומרת המצב כיוון שאינני יכולה לבדוק מה היחסים. ההתזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא גוגול ליפיד, המכיל בין היתר את הגוגול, סובין שיבולת שועל, שום אורגני, ניאצין ללא תופעות בעירה, פוספטדיל כולין ואינוזיטול ומסייע להוריד את ערכי הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 2-3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר

22/02/2010 | 17:56 | מאת: שחר