שמן פשתן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

08/12/2009 | 21:27 | מאת: קארין

שלום רב, לאחרונה שמעתי על הרבה מיתרונותיו של שמן הפשתן ואני רוצה להתחיל לצרוך אותו. אני מטופלת בגלולות דיאנה ואנדרוקור 10 בגלל בעיות הורמונליות (עודף טסטוסטרון) קראתי באינטרנט ששמן הפשתן משפיע על הורמונים. רציתי לשאול האם צריכה של שמן פשתן עלולה לפגוע ביעילות התרופות שאני צורכת? גם רציתי לברר מה הדרך הטובה לצרוך את השמן- על קיבה ריקה לפני אוכל או ביחד עם אוכל? בתודה מראש.

12/12/2009 | 08:48 | מאת:

קארין שלום, כפי שכתבת, שמן פשתן הוא בעל פעילות הורמונאלית כיוון שהוא מכיל חומצות שומן מסוג אומגה 6 ועל כן לא אמליץ לצרוך אותו במקביל לטיפול הורמונאלי. גלולות למניעת הריון עלולות לפגוע בויטמינים ומינרלים כגון ויטמיני B, C ומינרלים שונים ועל כן יש להשלימם על ידי נטילת תוסף תזונה. אני ממליצה לך על נטילת מולטי ויטמין טבעי שנקרא VM75 העשיר ברכיבים אלו. יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה (צבע השתן יהיה צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). לקריאת מאמר על הקשר בין גלולות לויטמינים: http://solgar.co.il/?CategoryID=407&ArticleID=777 לקריאה על מולטי ויטמין VM75: http://solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר