תוסף נוסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/10/2009 | 00:10 | מאת: אלון גל

היות וערכי הכולסטרול שלי די גבוהים הרוקח המליץ על נוסטרול בתוספת של סטטין. לאחר כחודשיים של לקיחה, ערכי הכולסטרול עדיין נשארו גבוהים. כמה זמן לוקח עד שהתוסף משפיע? האם יש תוסף אחר שמשפיע ביתר זריזות?

18/10/2009 | 11:06 | מאת:

אלון גל שלום, תוספי תזונה טבעיים, להבדיל מתרופות כימיות, עובדים לאט יותר ויש ליטול אותם לפחות 3 חודשים לפני שניגשים לעשות בדיקות דם חוזרות. נטילת תרופות ותוספי תזונה אינה מספיקה לטיפול בכולסטרול (או בכל בעיה בריאותית אחרת) וכדי לראות תוצאות מהירות יותר, יש להקפיד בנוסף על אורח חיים בריא הכולל גם תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף היא חשובה ביותר לאיזון רמות הסוכר. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. הנני תזונאית בחברת סולגאר ועל כן אין לי ניסיון טיפולי עם התוסף נוסטרול ואני ממליצה לך להפנות את שאלתך בנוגע למוצר זה לחברת אלטמן המייצרת אותו. לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע מקסים, הדר

18/10/2009 | 14:10 | מאת: אחד שיודע ......

לכאורה בשני התכשירים יש אומגה 3 ופיטוסטרולים אולם ההבדל בינהם הוא שבפיטו-גארד יש שילוב ייחודי ( אנזימטי) של המוצרים שהופך אותם למולקלה אחת. המולקולה הזו נבדקה במחקרים קליניים בישראל ובעולם ונמצאה יעילה בהורדת כולסטרול וטריגלצרידים. אני מעדיף ליטול תוספי תזונה שלא רק המרכיבים שלהם נחקרו אלא כאלו שהמוצר עצמו נבדק במחקר ויעילותו ובטיחותו נבדקה ופורסמה בספרות מקצועית. חוץ מזה - הדר צודקת בענין הסבלנות לקבלת תוצאות יום טוב