ערכים גבוהים לכולסטרול לאחר לקיחת אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/10/2009 | 23:59 | מאת: הילה

בת 55, כבר שנתיים מקבלת סטטין בשם פרבליפ 20 מ"ג. לוקחת כבר שנה תוסף בשם "אלספה מוד" 2 כדורים בבוקר + קיו 10 60 מ"ג. בבדיקות האחרונות נדהמתי כשראיתי שכל הערכים עלו מלבד הטריגלצרידים. מה עלי לעשות בכדי לשפר הבדיקות?

18/10/2009 | 10:32 | מאת:

הילה שלום, אני שמחה לשמוע שאת שומרת על בריאותך ומקפידה על נטילת אומגה 3 וקואנזים Q10. נטילת תרופות ותוספי תזונה אינה מספיקה לטיפול בכולסטרול (או בכל בעיה בריאותית אחרת) ויש להקפיד בנוסף על אורח חיים בריא הכולל גם תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה. האם את מקפידה על כל אלו? התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. בנוסף היא חשובה ביותר לאיזון רמות הסוכר. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך להוסיף תוסף תזונה טבעי הנקרא ליפוטרופיק פאקטור המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ואת הטריגליצרידים ולהעלות את הכולסטרול הטוב על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול, פעולה זו מצמצמת את יכולת הכולסטרול לשקוע בכל הדם. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. לקריאה על ליפוטרופיק: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר