אנא העירי את עיני

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/10/2009 | 01:30 | מאת: אנה

אני בת 35, אמא שמרבה לקום אל הילדים בלילה. בעלת עודף משקל גדול. סובלת מנשירת שיער, ועייפות גדולה. יש גם אבנים בכיס המרה, ורקע של דלקת או ציסטה בכליה שעברה עם הזמן (לפני כשנתיים). יש כמה ערכים חריגים בבדיקות הדם והשתן. רופא המשפחה טוען שהכל שולי והכל תקין- ובכל זאת רציתי לוודא שאכן כך, אולי יש משהו שבכל זאת מסביר את העייפות שלי או את נשירת השיער ויש למשל תוסף תזונה כלשהו שאוכל לקחת: אלו הערכים הגבוליים ההמוגלובין – תקין (13.7) Iron הערכים 60-180 ואילו לי יש 37 BILIRUBIN-DIRECT הערכים 0.1-0.29 ואילו לי יש 0.05 FERRITIN הערכים 10-291 ואילו לי יש 19 RBC הערכים 4.2-5.4 ואילו לי יש 5.4 MCH הערכים 26-31 ואילו לי יש 25 MCHC הערכים 33-36.7 ואילו לי יש 32.8 MCV הערכים 80-97 ואילו לי יש 77.3 BASO abs, MACRO%, HYPER%, MICRO%/HYPO%- הכל יצא בגבול התחתון ביותר PH- U STRIP ערכים 4.8-7.4 יצא 4.8 מתנצלת על הפניה הארוכה, אנא העירו את עיני תודה רבה

12/10/2009 | 10:49 | מאת:

אנה שלום, העייפות ונשירת השיער יכולים לנבוע מסיבות רבות אשר ביניהן עודף משקל, תזונה לא נכונה, חוסר בויטמינים ומינרלים, פריטין (מאגרי ברזל) נמוכים, חוסר בשעות שינה ועוד. כיום, את עדיין צעירה והערכים שלך כמעט תקינים אך אם לא תיקחי את עצמך בידיים ותשמרי על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית ונטילת תוספי תזונה, הערכים של בדיקות הדם שלך יצאו מגבול הנורמה. אני ממליצה לך לקבוע פגישה אצל תזונאית (ניתן לעשות זאת גם דרך קופ"ח) אשר תתאים לך תפריט אישי המתאים לצרכים שלך. לפי בדיקות הדם שלך עולה שהברזל החופשי בדם (IRON) והפריטין (מאגרי הברזל) שלך נמוכים ויש להעלות אותם. אני ממליצה לך ליטול כמוסה אחת של ברזל עדין ביום עם הארוחה. בנוסף, יש ליטול מולטי ויטמין הנקרא VM75 העשיר בויטמינים ומינרלים במינונים גבוהים ויסייע לך לתחזוקת הגוף, לטיפול בעייפות, למניע נשירת שיער ולתמיכה במצבי מתח ולחץ. יש ליטול טבלית אחת ביום עם הארוחה בשעות היום (צבע השתן יהפוך להיות צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). כמו כן, היווצרות אבני המרה מתרחשת כאשר חלק ממרכיבי המרה, אשר בדרך כלל מתמוססים, נעשים רווים יתר על המידה ושוקעים. הגורמים לכך יכולים להיות עודף משקל, עצירות כרונית, נטייה גנטית, נטילת תרופות מסוימות, כולסטרול גבוה, תזונה דלה בסיסים, שתיית מים בלתי מספקת וצריכת אלכוהול מרובה. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא ליפוטרופיק המסייע להפחית את משקעי השומן ולזרז את סילוקו, כמו כן, מסייע הליפוטרופיק להגברת מסיסות הכולסטרול בכבד וברקמות. יש ליטול 3 כמוסות היום עם הארוחות. בנוסף, יש ליטול 3 טבליות ביום של Detox עם הארוחות. תוסף תזונה זה מסייע לטיהור הגוף,הכבד ודרכי המרה. מעודד את הפרשת המרה מהכבד, מעלה את מסיסותה ומנקה את הגוף מרעלים. לקריאה על ברזל עדין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=240 לקריאה על מולטי ויטמין VM75: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 לקריאה על ליפוטרופיק: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 לקריאה על Detox: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר

12/10/2009 | 12:12 | מאת: אנה

תודה רבה על התגובה המפורטת