כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/09/2009 | 21:59 | מאת: גלית

אני בת 34 סובלת מזה שנים מכולסטרול גבוה. בדיקות אחרונות כולסטרול כללי 242, טריגליצרידים 61,hdl- 62.5,ldl-167.6,מה הטיפול המומלץ להורדת הערכים?

10/09/2009 | 11:22 | מאת:

גלית שלום, כולסטרול גבוה יכול לנבוע מסיבות שונות כגון תזונה לא נכונה, חוסר בפעילות גופנית, תורשה, נטילת גלולות למניעת הריון,הריון, כבד שומני, צריכת אלכוהול ועוד. האם את יודעת מאיזה סיבה הכולסטרול בדמך גבוה? הטיפול המומלץ להורדת ערכי הכולסטרול הינו שמירה על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. בהנחה שאינך נוטלת תרופות (כולל גלולות) אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי הנקרא גוגול ליפיד. תוסף זה הינו קומפלקס של רכיבים שונים המסייעים להוריד את ערכי הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת לאחר מכן. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222&sng=1 אשמח להשיב בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר