התבלבלתי מרוב תרופות טובות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/09/2009 | 10:41 | מאת: DOLLY

קראתי בעיון את בדיקת הדם האחרונה שלי ומצאתי אצלכם את כל התשובות לכל בעיה. אבל, יש הרי גבול מעשי וכספי לתוספים שכדאי לצרוך וכאן התבלבלתי. למי אני יכולה לפנות כדי לעשות סדר ולהחליט על עדיפויות? ושאלה נוספת: בענין הסטטינים. בזמנו בדקתי אפשרות טיפול אלטרנטיבי בלבד ונעניתי שאין דבר כזה למעלה מהפחתת 15% מרמת הכולסטרול. מה דעתך?

08/09/2009 | 14:25 | מאת:

DOLLY שלום, בשביל זה אני פה. אני מזמינה אותך לחזור אלי ולפרט לי מאיזה בעיה בריאותית את סובלת? מהו גילך? האם את נוטלת תרופות? האם את נוטלת תוספי תזונה טבעיים? ואשמח להמליץ לך על תוספי התזונה המתאימים לך ביותר. ניתן להוריד את ערכי הכולסטרול ואפילו להגיע לערכים תקינים (ניתן להפחית את הכולסטרול בהרבה יותר מ 15%) על ידי שינוי באורח חיים הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. ישנם תוספי תזונה רבים המסיעים בהפחתת הכולסטרול, את חלקם ניתן ליטול במקביל לסטטינים ואת חלקם לא. אם עוד לא התחלת טיפול תרופתי- כימי (סטטינים) העלול להיות מלווה בתופעות לוואי כמו כאבי שרירים ועייפות, אני ממליצה לך תחילה לנסות את הטיפול הטבעי. כפי שכבר כתבתי, אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך. בריאות שלמה, הדר

08/09/2009 | 22:14 | מאת: DOLLY

תודה על תשובתך המהירה. לעצם הענין, אני מהדור הישן וקצת מתביישת לדבר על מחלות וגיל ודברים כאלה, מאידך, ככה הרי לומדים אחד מהשני, אז שיהיה. אני בת 67, משקל 57, לקחתי סימוביל למעלה מעשר שנים (40 מ"ג) ותירוקסין (100 מ"ג).שתי התרופות האלה איזנו את הערכים כראוי, אולם לדל היה גבוה והשני נמוך. מזה כמה חודשים שהחלפתי את הסימוביל, בגלל כאבים ברגליים, בליפיטור (10 מ"ג). בבדיקת הדם האחרונה התברר לי שיש עליה גדולה בכולסרול מעבר לנורמה וכך גם כל שאר הערכים, פלוס טריגליצרידים גבוהים וכנראה חסר בברזל.תופעות הלוואי הן כפי שהזכרת עייפות וכבדות ברגליים. התוספים שאני לוקחת הם קלציום+D , ולפי הצורך מגה גלופלקס, בי12 , דוילס-קלו, ויטמין סי, אי, ואומגה 3. ניסיתי גם את השום ולא התאים לי. במידה ואני צורכת שום ישיר,אני מאדה אותו קודם. מבחינה תזונתית איני זקוקה לשום שינוי כי באופן טבעי זה האוכל שאני אוהבת ואוכלת כך מאז ומתמיד ולכן לא ברור לי מאין קפץ הכולסטרול, אין גם עבר משפחתי בקטע הזה. התעמלות אני עושה ביוגה והליכות (אבל לאט) והרבה עבודה בגינה. נוסף לכל הנ"ל עברתי ניתוח קטרקט בשתיהעיניים וראיתי שיש לכם משהו בשביל זה וגם השתכנעתי בחשיבותו קואנזים 10. זהו - לשיפוטך והדרכתך, בעיקר אשמח להפסיק את הסטטינים. בתודה מראש וכבר אאחל לך שנה טובה. דולי