כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/07/2009 | 21:13 | מאת: ליל

שלום, אני בת 26 . משקל גבוה במעט מהממוצע. הערכים שהתקבלו בבדיקת דם שערכתי: כולסטרול -220 HDL- 65 LDL- 135 ברצוני לדעת כיצד ניתן להוריד את הכולסטרול? האם בערכים אלו תזונה שונה מספיקה או שעלי לקחת כדורים? עד כמה תזונה משפיעה על כולסטרול ומה מומלץ לאכול? תודה מראש.

01/08/2009 | 11:59 | מאת: חנה אלמגור

משיבה,עוסקת מזה שנים רבות בתחום הרפואה המשלימה. במצבים של כולסטרול גבוהה חשוב מאוד לשמור על תזונה נכונה ,להוריד את כמות הפחמימות והסוכרים.כמו כן מאד ממולץ להשתמש בתוסף תזונה הכולל אומגה 3+שום.ליצרוך הרבה ירקות ופרות,לחם מחיטה מלאה,ובעיקר לשנות הרגלי תזונה .בהצלחה חנה אלמגור.

01/08/2009 | 16:21 | מאת: כולסטרול

למה צריך תוסף של שום + אומגה 3? תוסף כזה בקושי מדגדג את הכולסטרול, אם בכלל. שום יש טרי ואומגה 3 יש בדגי ים (סלמון, טונה, מקרל ועוד) ובאגוזי מלך, אגוזי פקאן ושקדים לא קלויים. חשוב להרבות בפעילות גופנית, לצרוך הרבה ירקות ופירות, דגנים מלאים, סובין שבולת שועל, קצת יין אדום, קצת שמן זית,להוריד משקל ולהוריד מתחים.

02/08/2009 | 14:32 | מאת:

ליל שלום, כולסטרול גבוה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו למשל תזונה לא נכונה, חוסר בפעילות גופנית, נטילת גלולות למניעת הריון, נטייה גנטית ועוד. האם את יודעת כתוצאה מאיזה סיבה ערכי הכולסטרול בדמך מעט גבוהים? על מנת לשמור על ערכי כולסטרול תקינים יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אשמח להמליץ לך על תוסף תזונה שיסייע לך לאזן את ערכי הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות כך אבקש לדעת האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=688 בריאות שלמה ושבוע נפלא, הדר