כולסטרול ושומנים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/06/2009 | 14:59 | מאת: אבי

שלום, אני בן 34 בעל משקל תקין-74 ק"ג וגובה 1.79 , לא מעשן, אין סיפור משפחתי של מחלות לב, לא נוטל תרופות אחרות. בחודש 3.09 תוצאות הבדיקות היו: CHOLESTEROL HDL-53 ,CHOLESTEROL LDL-162 CHOLESTEROL-252 TRIGLYCERIDES-189 לאחר טיפול תרופתי עם סימבסטאטין 20 מ"ג כחודשיים בחודש חמישי תוצאות הבדיקות היו: CHOLESTEROL HDL-44 ,CHOLESTEROL LDL-79 CHOLESTEROL-150 TRIGLYCERIDES-139 אך ה-ALT עלה מ-34 בחודש שלישי ל-49 וה-AST עלה מ-24 בחודש שלישי ל-32 לאחר הפסקת התרופה כחודש כעת 22.6 תוצאות הבדיקות הם: CHOLESTEROL HDL-40 ,CHOLESTEROL LDL-135 CHOLESTEROL-216 TRIGLYCERIDES-203 ALT-23,AST-22 לאחר ייעוץ עם אנדוקרינולוג אני לא ממשיך את הטיפול התרופתי ובמעקב. רציתי לדעת אם יש טיפול טבעי ויעיל (אם כן מהו) להורדת הכולסטרול והשומנים? בתודה מראש

30/06/2009 | 14:33 | מאת:

אבי שלום, לפי ההיסטוריה הרפואית אותה אתה מציין כאן, ניתן לראות שהסימבסטטין אכן הוריד את ערכי הכולסטרול הרע אך באותה עת הוריד גם את הכולסטרול הטוב והעלה את אנזימי הכבד. לשאלתך, בהחלט יש טיפול טבעי לכולסטרול ובו חשוב להקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל בשר (ובמיוחד כבד), גבינות שמנות ועוד. כמו כן יש להימנע ממזונות מטוגנים וממתקים למיניהם. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה שנקרא גוגול ליפיד המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ואת הטריגליצרידים ולהעלות את הכולסטרול הטוב וכל זאת ללא תופעות לוואי או פגיעה בכבד. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. כמו כן, אני ממליצה על נטילת כמוסות אומגה 3 "950" המסייעות להוריד את שומני הדם ואת הטריגליצרידים בפרט ולשמור על הלב וכלי הדם. יש ליטול 1-2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גוגול ליפיד: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=222&sng=1 לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 אשמח אם תחזור ותעדכן אותי בתוצאות, הרבה בריאות, הדר

02/07/2009 | 11:21 | מאת: אבי

תודה על התשובה רציתי לדעת למה דווקא את ממליצה לי על גוגול ליפיד ולא על פוליקוסנול או כדורי חילבה ומה ההבדל בניהם. בתודה