כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/06/2009 | 18:23 | מאת: רוניק

אני בחורה בת 21, ובריאותי תקינה. לאחרונה ביצעתי בדיקות דם ונמצאו נתונים של כולסטרול גבוה בדם -232. נתונים נוספים: HDL-69 LDL-134 התזונה שלי בד"כ בריאה מאוד ומאוזנת. אני צורכת בד"כ מוצרי חלב עם אחוזי שומן נמוכים, אני אוכלת בד"כ כ- 2 מנות בשר אדום בשבוע, וחמאה וגבינה צהובה מעט מאוד- לא יותר ממנה אחת בשבוע, וגם זה בקושי. כל יתר הנתונים בבדיקות הדם היו תקינים לחלוטין. יחד עם זאת- הוריי סובלים שניהם (בשנות ה- 50 לחייהם) מנתונים גבוהים של כולסטרול/ טריגליצרידים בדם ואף נוטלים כדורים לטיפול בנושא. האם זה לא קצת מוקדם מדי לסבול מרמה גבוהה של כולסטרול בדם בגילי? האם עליי להפחית עוד יותר את צריכת המזונות כגון בשר אדום, ביצים, גבינות וכו'? או אולי הבעיה אצלי היא לא צריכה גבוהה מדי אלא ה"התמודדות" של הגוף עם המזונות הללו? בנוסף-שמעתי שיש קשר בין רמת כולסטרול בדם לנטילת גלולת למניעת הריון. האם זה נכון? אני נוטלת גלולות מסוג "מרסילון". האם כדאי לשקול להחליף את סוג הגלולות? אשמח לשמוע את כל המלוצתייך בנושא... בתודה מראש!

17/06/2009 | 16:22 | מאת:

רוניק שלום, ראשית, הסירי דאגה מליבך, היחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך הוא 3.3). חשוב וטוב להיות מודעים כבר מגיל צעיר למצב בריאותי ועל כן על מנת לשמור על ערכי כולסטרול תקינים בדמך חשוב שתמשיכי להקפיד על תזונה נכונה, שתתמידי בפעילות גופנית סדירה וקבועה ותתחילי ליטול תוספי תזונה טבעיים. כולסטרול גבוה בהחלט יכול לנבוע כתוצאה מנטילת גלולות למניעת הריון. אני ממליצה לך להיוועץ על כך עם רופא הנשים שלך ואולי לשקול להחליף את סוג הגלולות. התזונה המומלצת כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל בשר (ובמיוחד כבד), גבינות שמנות ועוד. כמו כן יש להימנע ממזונות מטוגנים וממתקים למיניהם. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה שנקרא ליפוטרופיק פאקטור המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול וסילוקו מהרקמות. יש ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולבצע בדיקת דם חוזרת. לקריאה על ליפוטרופיק פאקטור: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 אשמח אם תחזרי ותעדכני אותי בתוצאות, הרבה בריאות, הדר