פיסטוקים ואגוזים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/11/2012 | 12:20 | מאת: ציפי

לפני כמה חודשים ירדה אצלירמת ההמוגלובין בדם (11.9 במקום 13). בצעתי בדיקת קולונוסקופיה והכת תקין. שמעתי שאכילת פיסטוקים ואגוזים עוזרת מאוד לעלות את רמת ההמוגלובין בדם. שאלותי: 1. כיון שרמת הסוכר אצלי עומדת בדרך כלל על 103 (אני שומרת באופן תמידי על דיאטה): האם מאכלים אלו (פיסטוקים ושקדים) מכילים סוכר והאם יש לי הגבלה בכמות האכילה שלהם? 2. האם כדאי לקלוף את הקדים לפני האכילה?

27/11/2012 | 10:30 | מאת:

שלום רב פיסטוקים ושקדים לא מעלים רמות סוכר בדם ומומלצים לאנשים עם סוכר גבוה אך בכמות סבירה כיוון שהאגוזים עשירים מאד בחומצות שומן ואכילת כמויות גדולות מדי יכולה לגרום לעליה במשקל ועליית שומני הדם. המנה המומלצת היא חופן אגוזים או שקדים ביום.(אפשר קצת יותר במידה ואת מגבילה את כמיות השומן במנות אחרות). לגבי ברזל:חוסר ברזל יכול לנבוע מחוסר חומצה פולית ו/או B12 כמו כן חוסר ספיגה במעיים ,חוסר צריכה מהתזונה,חוסר חומצת קיבה וכו' לגבי הכמות של הברזל באגוזים:הפיסטוקים אכן מכילים ברזל בכמות של 14 מ"ג ב-100 גר' אך זו לא כמות שמומלץ לאכול ביום (50-70 פיסטוקים בערך).שאר האגוזים מכילים כמויות קטנות של ברזל למשל-שקדים מכילים 4-6 מ"ג ב-100 גר' (100-90 שקדים)זו כמות ברזל נמוכה ביחס לכמות גבוה מאד של שקדים. אני ממליצה להסתמך על מקורות אחרים של ברזל כגון:עדשים,סלק,תמרים,טחינה,פטרוזיליה וכמובן בשר. בכדי לעודד את ספיגת הברזל מומלץ לשתות כוס מיץ תפוזים עם המזונות שמכילים ברזל והרחיקם ממוצרי חלב. לגבי קילוף השקדים :לא חובה לקלפם במידה ואת אוכלת את הכמויות הרגילות (חופן-2 ליום).הקליפה מכילה ציאניד אך בכמות קטנה מאד והגוף שלנו יודע לפרקו ולהוציא אותו החוצה. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית