דילול דם כמניעה ?!

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/10/2012 | 16:06 | מאת: יוסי ס.

אני בן 61 .צורך ליפיטור 20 מ"ג כשנתיים.הכולסטרול הרע והטוב בתוך התחום מתחת לרמות 46/95 בהתאם.לפני חצי שנה הרופא הוסיף לי כמניעה בלבד מיקרופירין 75 מ"ג אף שאין לי שום הסטוריה לבבית ולא במשפחה.אני אדם בריא לחלוטין, עושה גם ספורט- לאחרונה התחלתי לצרוך תוסף זרעי צ'יה, והתוצאות בדיקות דם היו נהדרות. השאלה האם לא מיותרת צריכת המיקרופירין כשאני צורך התוסף, כשידוע שגם התוסף מבצע דילול דם בעצמו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בימינו הרופאים ממליצים על צריכת אספרין כמעט באופן גורף לאנשים מגילאי 55-60,והם עושים זאת למניעה כיוון שיש המון מחקרים ומאמרים המדברים על כך שאספרין מונע מחלות לב,סרטן מעי גס ועוד . בצד השלילי שלו הוא יכול לגרום לכיב קיבה וצריכה מוגברת שלו עלולה לגרום לדימום מוחי ושבץ. תוספים כגון אומגה 3 מדגים,ציה,פשתה אכן מדללי דם עדינים. לצערי הרפואה הקונבנציונלית עדיין לא מכירה בתוספי תזונה וצמחי מרפא ולכן הרופאים מעדיפים לתת תרופות מרשם. אם אתה אדם בריא ובדיקות קרישיות הדם שלך תקינות לדעתי אפשר להסתפק בתוספים טבעיים לדילול דם וכמובן לבצע מידי פעם בדיקת קרישיות דם. בברכה קריסטינה יעקובלב