גרעיני צ'יה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/07/2012 | 21:11 | מאת: שרית

שלום... יש לי מס' שאלות... התחלתי לפני כשבוע לקחת גרעיני צ'יה ככפית. האם הכמות מספיקה? האם יש לטחון את הזרעים (דומים לזרעי פרג)? שמעתי ממס' אנשים שיש בזרעים הללו רעלים האם יש אמת בדבר? בנוסף האם יש בזרעים הללו הורמונים נשיים שיכולים להשפיע על גברים? כמו כן שיניתי את התזונה שלי והורדתי בצורה ניכרת את כמויות הבשר שאני אוכלת (בעיית כולסטרול) וגם את מוצרי הגבינה הורדתי לגמרי. האם ישנם תחליפים (חוץ מטחינה) בתור ממרחים? אודה על תשובך.

16/07/2012 | 11:28 | מאת:

שלום רב הכמות המומלצת לצריכת צ'יה בזרעים היא :2 כפות ביום. לגבי טחינת הזרעים:ניתן לאכול את הזרעים כפי שהם במידה ואין בעיות עיכול. צריך להתמיד ללעוס אותם טוב בכדי שיתעכלו כמו שצריך. אם תחליטי לטחון אני ממליצה לך לטחון כמות קטנה לשימוש חד פעמי ולצרוך מייד לאחר הטחינה כיוון שלאחר תהליך זה הוא מתחמצן מהר מאד. זרעי ציה לא מכילים פיטואסטרוגנים (דמויי הורמונים נשיים).ולכן אין בעיה לתת אותם לגברים ולילדים. זרעי ציה לא רעילים ונעשו עליהם מחקרים רבים. ממרחים מומלצים:ממרחי אגוזים ,שקדים,אבוקדו,סויה ,חומוס ניתן להשיג בכל הסופרים וחנויות הטבע . אופציה נוספת לעשות ממרחים ביתיים מקטניות ותבלינים לפי טעמך האישי. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית