כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/06/2012 | 23:37 | מאת: גלית

שלום רב, בדיקות הכולסטרול שלי הן : 270.50 כולסטרול כלל TRIGLYCERDES 148 CHOLESTERON-HDL 49 CHOLESTERON-LDL CALC 191.8 NON HDL CHOLESTEROL 221 הרופא מתעקש לתת לי כדורים לכל החיים = אינני רוצה להתחיל עם כדורים האם במקרה שלי אפשר להוריד את הכולסטרול? אני בת 40 מבנה גוף ביניוני, עבודה משרדית, אני יודעת שבמידה ואני מתחילה לקחת כדור זה לכל החיים , ולכן אני נמנעת מה הצעתך?תודה

10/06/2012 | 11:20 | מאת:

שלום רב גלית הצעתי היא: לנסות ולאזן את פרופיל השומנים בעזרת שינוי תזונתי פעילות גופנית ואפשר גם להעזר בתוספי תזונה . לגבי תזונה :להרבות באכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים(לחם מלא,אורז מלא,שיבולת שועל,פירות וירקות עם קליפה).מומלץ להעשיר את התזונה בדגי ים צפוני(סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט)+זרעי פשתן ואגוזי מלך. מומלץ להמעיט באכילת מזונות מעובדים המכילים שומנים רווים,סוכר פשוט פחמימה ריקה.חטיפים וממתקים . לגבי פעילות גופנית:מומלץ לפחות 4 פעמים בשבוע כשאת חוזרת הביתה לצאת להליכה,ריצה,חוג פילאטיס או יוגה או אפילו שחיה.מה שיותר מתאים עבורך העיקר הוא להתמיד. 2 תוספי תזונה מומלצים : אומגה 3 -950 1 ביום אחרי האוכל - עוזרת לאזן את השומנים בדם חיונית לטיפול ומניעה של מחלות לב וכלי דם . ניאצין-NFN של סופהרב 3 פעמים ביום - הורדת כולסטרול רע והעלאת הטוב.(במידה ואין לך תרופות מרשם). ותמיכה בתהליכי ניקוי הכבד . מומלץ לעשות בדיקות דם חוזרות לאחר חודשיים - שלוש ולראות איך מתקדמים משם. אשמח לענות על שאלות נוספות קריסטינה יעקובלב