זרעי צ'יה המלצות ארז שקד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

05/12/2011 | 10:19 | מאת: ניצה

רכשתי זרעים אלו ממפיץ של חברה הקרויה "מילה" שנאמר שהם הכי טובים ולכן גם הכי יקרים. משיטוט באינטנט נתקלתי בהערה של הנטורופט הבכיר ארז שקד המזהיר בפני צריכת זרעי ציה ובפרט אלו של חברת "מילה". מה המלצתך? אני חוששת מאד

06/12/2011 | 10:52 | מאת:

שלום רב, זרעי הצ'יה (מרווה היספנית) נמצאים היום בשימוש רחב.זאת עקב ריבוי יתרונות בריאותיים המיוחסים להם. זרעי הצ'יה ידועים כמכילים כמויות גבוהות של חומצות שומן חיוניות ובעיקר חומצת השומן אומגה 3 צמחית ALA. בנוסף הם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הסיבה שארז שקד טוען כנגדם היא שהוא משווק של המרווה המרושתת שגם היא מקור לאומגה 3 צמחית. מוצר המתחרה בשמן הצ'יה. כמו שמרווה מרושתת מכילה אומגה 3 כך גם המרווה ההיספנית (צ'יה). לידיעתך, בשנת 2009 האיחוד האירופי אישר את זרעי הצ'יה כמזון חדשני להכנת מוצרי לחם. זרעי הצ'יה נצרכים כבר שנים רבות בארצות כמו מקסיקו, בוליביה, ארגנטינה, אקוודור, גווטאמלה ואוסטרליה. עצתי, המשיכי להשתמש בבטחון ותהני מהיתרונות של הצ'יה. מקווה שעזרתי, בריאות שלמה, עדי ישראל

07/12/2011 | 11:58 | מאת: ניצה

קראתי שזרעי הציה אושרו באירופה רק להוספה ללחם עד 5% בלבד ולא אושרה לצריכה בכל דרך אחרת. בדקי טוב את מקורותיך. אולי הכוונה לציה מדגים קטנים?