כולסטרול גבוה ושומנים בדם ילדה בת שש

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/10/2011 | 10:19 | מאת: לילך

שלום,ביתי בת השש סובלת מכולסטרול גבוה ושומנים בדם hdl-35.54 -108.70 ldl triglycerides-137.47 שללנו גנטיקה עשינו בדיקות נוספות של תיפקודי כבד סוכר הכל בסדר גמור ילדה פעילה לא שמנה בכלל. שאלתי היא כמה הערכים גבוהים? והאם יש מצב שבמהלך השנים הערכים יירדו והכל יהיה בסדר ? אנחנו במעקב אצל דיטנית שהדריכה אותנו מה כן לאכול ומה לא,אבל היא לא חידשה לי היות והילדה לא חסידה של ממתקים וחטיפים ובבית אני מבשלת אוכל לא ממש שמן,וגאןקפוד הילדה לא אוכלת. כן להמשיך במעקב של הדיטנית וכן לעשות בדיקת דם אחת ל-3 חודשים,וכן לחסוך מהילדה מה שלא רצוי לאכול ממתקים חטיפים בורקסים וכ'ו,או שאפשר להמשיך במהלך חיים רגיל ובע"ה הכל יחלוף עם השנים כלא היה כיוון שהיא קטנה?

05/10/2011 | 10:23 | מאת:

שלום רב, ערכי הכולסטרול של בתך הם גבוליים. ערך ה-LDL צריך להיות מתחת ל-110 ואצלה הוא 108.7. ערך הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ-170 אצל בתך הוא (עפ"י חישוב) 171.73. כך שאין סיבה לדאוג. מכיוון שאין גורמי סיכון נוספים כמו תורשה, סוכר גבוה, העדר פעילות גופנית, יתר לחץ דם או בעיה בתפקודי הכבד, יש להתמקד בתזונה מתאימה שדלה בשומנים רווים ועתירה בסיבים תזונתיים ופחמימות מורכבות (כמו קמח מלא, אורז מלא וכד'). כן מומלץ להימנע מחטיפים, בורקסים, מאפים וכו' כדי לא להביא לעליה ברמת הכולסטרול. אני ממליצה שתתני לבתך שמן פשתן שעשיר בחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9. הפשתן ידוע בפעילותו להורדת רמות גבוהות של שומנים בדם. לחברת סולגאר ישנו שמן פשתן נוזלי אורגני בכבישה קרה. תוכלי לתת לבתך 2 כפיות ביום עם אוכל. בנוסף אני ממליצה לטחון זרעי פשתן להוסיף לאוכל. לקריאה נוספת על שמן פשתן נוזלי : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=740&ArticleID=1252 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, שנה טובה וחתימה טובה, עדי ישראל סולגאר-סופהרב