טיטניום דיאוקסיד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/09/2011 | 18:45 | מאת: גיא

החומר הנ"ל הוא חומר כימי שלדעתי לא רצוי שיופיע בתוספי מזון-למרות זאת מוסיפים אותו משום מה. אני לוקח תוסף בשם ליטרופ (ליפוטרופיק),שמוריד לי את הכולסטרול בכ-10%(ldl). שאלתי היא: מכיוון שיש בליטרופ 'טיטניום דיאוקסיד'-אני רוצה לקחת תוסף אחר במקום הליטרופ. אני לוקח תרופות כדלקמן: אספירין 100 מ"ג,סרוקואל 100 מ"ג,ליפיטור 20 מ"ג. אני לוקח תוספים כדלקמן: אבץ 22 מ"ג (זמני לחודשי הקייץ),פרוביוטיקה,אנזימים,Q10,לקחתי עד עכשיו מגנזיום ציטראט-אבל אשתדל להפסיק עם זה גם בגלל הטיטניום וגם בגלל שיש לי בעיה מסוימת בכבד [בילירובין דיירקט 0.9 GOT AST 39)-אז לדעתי עדיף לי לצמצם בתוספים ובתרופות (המגנזיום עזר לי קצת בשינה-אבל זה לא קריטי)

05/09/2011 | 11:14 | מאת:

גיא שלום , טיטניום די אוקסיד הוא דו תחמוצת הטיטניום, פיגמנט לבן. זהו צבע לבן לא אורגאני אך טבעי שאינו רעיל. משמש בתעשיית התרופות כחלק חשוב ביצור הטבליות ובתעשיית המזון מצוי במזונות כגון:קוטג' מוצרלה,סוכריות,מסטיקים,ממרחי חזרת, ורטבים. בכמויות קטנות, אינו מזיק לבריאות, מותר על ידי הFDA לשימוש ללא צורך באישור, למעט הגבלת כמות. החומר מאושר ע"י משרד הבריאות כציפוי לטבליה, הכמות הנמצאת בטבליה היא במיקרוגרמים קטנים המעורבים יחד עם צלולוז. הטיטניום די-אוקסיד הינו רכיב המאושר לשימוש (food-grade use). השימוש בטיטניום די-אוקסיד נועד להבטיח גוון או צבע קבוע למוצרים אשר צבע הרכיבים הטבעיים שלהם נוטה להשתנות מאצווה לאצווה. יחד עם זאת , במידה והינך רוצה ליטול מוצר אשר אינו מכיל את הרכיב הנ"ל אני ממליצה לך ליטול NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות שימוש: 2-3 טבליות ביום, עם הארוחות. הניאצין אינו מתנגש עם התרופות שהנך נוטל. הקפד על הפרדה של כשעתיים בין נטילת התוסף, וכלל התוספים שהינך נוטל מתרופות המרשם . לקריאה על NFN 200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191 בברכה , איילת בש