תוצאוצ בדיקות דם - דחוף

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

25/08/2011 | 22:51 | מאת: נועה

בעלי (40) עשה לאחרונה בדיקות דם והנה התוצאות: אני מבינה שזה לא תקין מה מומלץ לאכול להורדת הערכים הגבוהים הללו? מודה לך מראש על תשובתך Cholesterol 225 mg/dL Triglycerides 150.00 mg/dl Non-HDL Cholesterol 171.00 mg/dl LDL-Cholesterol 141.00 mg/dl HDL-Cholesterol 54.40 mg/dl

28/08/2011 | 14:34 | מאת:

נועה שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130 (אצלך בעלך 171), הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45 רצויי מעל ל- 60 (אצלך בעלך 54.40) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך בעלך 150) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 (אצלך225). מכאן שערכי הכולסטרול של בעלך גבוהים במעט, אך בעזרת טיפול טבעי הכולל פעילות גופנית קבועה, תזונה נכונה ושילוב של תוספי תזונה אני מאמינה כי ערכי הכולסטרול ירדו . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. לא ציינת האם הוא עוסק בפעילות גופנית ,פעילות גופנית קבועה נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לו ל ליטול תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות שימוש: 3 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על NFN 200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 כמו כן ,אני ממליצה לו על פורמולה בשם ליטרופ המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים ופועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליטרופ מונע היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 3 טבליות ביום, עם הארוחות. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 בנוסף, אני ממליצה להוסיף אומגה 3- מקסאפא של חברת סולגאר אשר יכולה לסייע באיזון רמות הכולסטרול. האומגה 3 בעיקר מסייעת בהורדת טריגליצרידים והעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) . הנחיות שימוש: 4 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על מקסאפא: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=424&sng=1 אני ממליצה לו להקפיד על נטילת תוספי תזונה אלו למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. במידה והוא נוטל תרופות מרשם קבועות אנא צייני זאת. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .