שימוש בניאצין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/08/2011 | 11:52 | מאת: צחי

שלום להלן מספר פרטים : גבר בן 41 משקל 70 גובהה 180 עוסק בספורט 3 פעמים בשבוע LDL = 142 HDL = 40 טריצ = 122 האם אין חשש לקחת ניאצין במינון של 3 פעמים ביום ? כל כדור מכיל 200 מ"ג. מהניסיון שלך מה הירידה באחוזים של ה - LDL אחרי חודש של שימוש? האם יש תוסף תזונה אחר שאת ממליצה? תודה רבה

14/08/2011 | 12:54 | מאת:

צחי שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-130 ,לאנשים הסובלים מסוכרת ו/או לחץ דם מומלץ נמוך מ- 100 ( אצלך 142), הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות מעל 45 מומלץ שיהיה גבוה מ-60 (אצלך 40) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ-150 (אצלך 122) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ- 200 ( אצלך על פי חישוב 206). מכאן שרמות הכולסטרול שלך הנן גבוליות . אין חשש ליטול את הניאצין 200 מ"ג ?( NFN ) 3 פעמים ביום . כפי שציינתי בתושבתי הקודמת, אני בהחלט ממליצה לך לשלב גם את הליטרופ – 2 כמוסות ביום , עם הארוחות . ליטרופ הינה פורמולה הפועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד ורקמות נוספות . הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ושומרת על תפקודי כבד תקינים כמו כן אני ממליצה לך ליטול אומגה 3- מקסאפא של חברת סולגאר אשר יכולה לסייע באיזון רמות כולסטרול .האומגה 3 בעיקר מסייעת בהורדת טריגליצרידים והעלאת הכולסטרול הטוב (HDL). אופן שימוש : 3 כמוסות ביום , עם הארוחה . לקריאה על מקסאפא : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=424&sng=1 התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אני ממליצה לך ליטול את התוספים למשך שלושה חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש