נשירת שיער

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/08/2011 | 08:27 | מאת: אירית

שלום רב אני בת 54 ,ממעטת באכילת בשר. נוטלת אומגה 3 פעמיים ביום. בנוסף כדור של אבץ פיקולינאט עם ארוחת הצהריים. לאחרונה אני מבחינה בנשירת קלה בשערות ראשי.האם עלי לקחת תוספי מזון נוספים? מה עלי לעשות כדי להפסיק הנשירה? אגב אני מבחינה בנקודות קטנות לבנות מתחת לציפורניים. האם הדברים קשורים אחד בשני? מודה מראש על תשובה מהירה. אירית

14/08/2011 | 12:33 | מאת:

אירית שלום , הגורמים לנשירת שיער הם רבים ומגוונים. אנמיה מחוסר ברזל ומחסור ב B12 הם אמנם מהשכיחים אך קיימות סיבות נוספות כמו זרימת דם לקויה לקרקפת, מחלות ממושכות, ירידה דרסטית במשקל, תזונה לקויה ודיאטות חריפות, שינויים הורמונאליים, לחץ, שימוש בתרופות, טיפול אגרסיבי בשיער, עישון ועוד. נקודות לבנות על משטח הציפורן אכן עשויות להצביע על מחסור באבץ, העשוי לגרום גם לנשירת שיער. ראשית אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם מקיפות של B12 , ברזל , פריטין ( מאגרי הברזל ) פעילות בלוטת תריס. אני ממליצה לך על פורמולת HNS קומפלקס שהיא נוסחה חדשנית המשמשת לטיפוח מראה השיער, העור והציפורניים. הפורמולה מכילה MSM , ויטמין C , סיליקה , סידן מעט אבץ וחומצות אמינו המסייעות לשמור על שיער חזק, חיוני ומלא ויכולה לשקם מראה שיער פגום. אופן שימוש: 2-1 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על HNS : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=590 במידת הצורך את יכולה לשלב מוצר בשם ביוטין . הביוטין שייך למשפחת וויטמיני ה- B . הוא משתתף בייצור חומצות שומן,בבניה ופירוק של חומצות אמינו ובחילוף חומרים של חלבונים, שומנים ופחמימות . הביוטין משפר מראה עור ,ציפורניים ושיער ומונע נשירת שיער . אופן שימוש: 1 טבלית ביום , עם הארוחה . לקריאה על ביוטין : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=363&sng=1 אבץ, אני ממליצה לך ליטול לתקופה של 3 חודשים ואז לעשות הפסקה של כחודש ימים בכל פעם . נטילה ממושכת של האבץ עלולה לגרום לחסר במינרלים כמו נחושת , מנגן , ברזל כמו כן יש להתחשב גם בתזונה: • יש להרבות באכילת ירקות, פירות, דגנים מלאים, וחלבון מהצומח (קטניות, אגוזים, סויה, וזרעים) • להפחית במזונות מעוררים דלקת עשירים בשומן רווי (מזון מהחי, מזון מטוגן, מוצרי חלב שמנים) • להימנע מאלכוהול וקופאין אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש