כולסטרול וסטטינים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/07/2011 | 16:42 | מאת: יפה

אני נוטלת סטטינים על בסיס קבוע בכדיי להוריד כולסטרול. הבנתי שיש תוסף שנקרא קיו-אנזים 10 אם אני לא טועה, שעוזר כאשר לוקחים את אותם סטטינים כי הם רעים לגוף. מה את אומרת לגביי זה?

27/07/2011 | 18:49 | מאת: רונה

נכון מומלץ לקחת Q10 כאשר לוקחים סטטינים כי הם מורידים את ריכוז ה Q10 בגוף לי המליצו 50 מ"ג ליום ואני לוקחת מוצר בשם אומגה-3 QH שזה שילוב של אומגה 3 עם Q10 לוקחת 2 גרם ליום ורואה תוצאות גם בכולסטרול וגם בטריגליצרידים

28/07/2011 | 14:47 | מאת:

יפה שלום , קו-אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. בהחלט מומלץ לקחת קו-אנזים Q10 יחד עם תרופות ממשפחת הסטטינים. תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ומורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להזכיר כי שילוב של Q10 עם הסטטינים חשוב לא רק משום ש-Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. אני ממליצה לך ליטול Q10 הנקרא Nutri-Nano 30 מ"ג . זהו תוסף תזונה ייחודי , אשר פותח בטכנולוגיה מתקדמת המספק את רכיב הקו אנזים Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר . Q10 זה זמין ביולוגית פי 3 לעומת Q10 רגיל ולכן מתאים במיוחד לסובלים מבעיות ספיגה . אופן שימוש : 1-2 כמוסות ביום , עם הארוחה .( לא בשעות הערב מכיוון שיש לו אפקט מעורר). לקריאה על Q10 נוטרי ננו : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=513 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

28/07/2011 | 23:52 | מאת: יפה

אני בהחלט מתחילה לקחת את הקו- אנזים Q10. קניתי לי היום טבליות של סולגאר שהמליצו לי עליהן. תודה רבה שוב. את נהדרת.