מה אוכלים כאשר צריך להעלות את ה- B12 ולעומת זאת

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

10/06/2011 | 00:27 | מאת: חגית

צריך לשמור מפני הכולסטרול LDL שעלה וה HDL שירד. איך מחשבים את הכולסטרול ?

12/06/2011 | 10:54 | מאת:

חגית שלום , ויטמין B12 הינו מרכיב חיוני לתפקוד תקין של תאי הדם האדומים ושל תאי מערכת העצבים.אנו צורכים את הוויטמין בתזונה בעיקר ע"י אכילת מזונות מן החי, כגון: בשר,דגים, ביצים, חלב וגבינות. מרבית הניזונים ממאכלים אלה אינם מפתחים חסר וויטמין B12אלא אם קיימת בעיית ספיגה כלשהי. חסר וויטמין זה יתבטא ראשית באנמיה - רמת המוגלובין נמוכה מהנורמה. לאנשים שלהם רמות כולסטרול גבוהות רצוי להימנע מאיברים פנימיים מהחי כגון: כבד, טחול, לב וכדומה, אשר מכילים כמות גדולה של כולסטרול. כדאי לבחור מבין הבשרים בשר בקר רזה לדוגמא צלי כתף, סטייק פילה. כדאי להעדיף בשר הודו אדום ובשר עוף ללא שומן נראה לעין. אני ממליצה להוריד את העור לפני בישול או צלייה של העוף. ביצים עשירות בכולסטרול, אך צריכה מתונה שלהן (2-3 ביצים בשבוע)אינה גורמת לעליית רמות כולסטרול בדם וטובה להעשרת התזונה. כמו כן הרבי באכילת דגים והעדיפי גבינות רזות. בכלליות ,התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט. כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. ערכי ויטמין B12 תקינים הינם ערכים העולים על 400 pmo/L . במידה ורמות ויטמין B12 שלך נמוכות אני ממליצה לך ליטול תוסף של ויטמין B12 למציצה מתחת ללשון של חברת סולגאר. לקריאה על ויטמין B 12 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=368&sng=1 חישוב ה כולסטרול כללי : כולסטרול כללי = כולסטרול רע + כולסטרול טוב + (טריגליצרידים חלקי 5 ) אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש