כולסטרול גבוה ושתיית תירוש אדום

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

07/06/2011 | 22:07 | מאת: סוזי

אינני אוהבת אלכוהול האם שתיית יין תירוש אדום יכולה לעזור להורדת הכולסטרול הרע בדם?

09/06/2011 | 09:55 | מאת:

סוזי שלום , היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. ישנו הבדל בין יין אדום יבש לבין יין תירוש . יין תירוש הוא לעשה יין ענבים אשר מכיל פוליפ נולים ונוגדי חמצון אך יחד עם זאת הוא מכיל הרבה סוכר של הענבים - פורקטוז ( 170 קק"ל לכוס) אשר אינו מומלץ לאנשים שסובלים מכולסטרול גבוה שמקורו מטריגליצרידים גבוהים . ככל שמכינים את היין בשיטות ישנות שלוקחות יותר זמן הוא מכיל יותר נוגדי חמצון . יין תירוש עובר פסטור חימום ושימור מה שמשאיר לו מעט מנוגדי החמצון ואין בו הרבה ערך תזונתי . ביין האדום ישנו רכיב טבעי השייך למשפחת הפוליפ נולים בשם רזברטרול . הרזברטרול נמצא גם בבוטנים ובשורש הצמח Polygonum cuspidatum שתייה קבועה ומתונה של יין אדום המכיל רזברטרול יכולה להגן על הלב. עם זאת, על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין. שתיית כמויות גדולות של יין עלולות לגרום לתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח ולכן אינה מהווה פיתרון של ממש. חברת סולגאר פיתחה מוצר הנקרא רזברטרול המופק מצמח ה- Polygonum cuspidatum . כמוסות הרזברטרול מבטיחות מוצר בעל עוצמה מוגברת, המאפשר טיפול יעיל בקשת רחבה של מחלות כגון: שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הורדת רמות גבוהות של כולסטרול, טיפול ביתר לחץ דם, ניטרול תהליכים סרטניים, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות תלויות גיל . לקריאה נוספת על הרזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש