פוליפנולים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מיוחד לט"ו בשבט: הסודות של העצים

עץ התאנה מסייע בריפוי יבלות, עץ הזית מצטיין בתכונותיו האנטי חיידקיות, הערבה הוא המקור לאספירין והמורינגה מומלץ לספורטאים ולנשים מניקות. לרגל חג האילנות, ריכזנו עבורכם רשימה של עצים, שכל אחד מהם מצטיין בסגולה רפואית מעניינת ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת לצאת לחיק הטבע וליהנות מיופים של עצי האזור. מעבר ליופי ולצל שהעצים מספקים לנו, מסתבר שחלק מהם ניחנו בתכונות רפואיות מסקרנות במיוחד. בעזרת צוות מומחים ריכזנו עבורכם כמה דוגמאות לעצים שכדאי להכיר.   הנטורופתית אורטל ברובין חן מציינת את התאנה, עץ הזית, החרוב והרימון: תאנה: לשיפור תהליך הלידה ולטיפול ביבלות עץ תאנה. צילום: שאטרסטוק   בתרבות הקולומביאנית חליטת עלי תאנים ידועה בשיפור מהלך הלידה, והיא מומלצת לנשים החל משבוע 37 להריון ללידה קלה ונעימה יותר. אולם, בעלי התאנה יש מידה מסוימת של רעילות, ולכן חשוב להרתיח אותם היטב לפני השימוש. כדאי לבחור 4-5 עלים יבשים וטריים ולבשלם במשך 5 דקות. שימו לב: השימוש נעשה במי הבישול, ולא בעלים עצמם. בנוסף, מסתבר...
ללמוד עוד על פוליפנולים
קפה: תרופת פלא או מיתוס?-תמונה

האם הקפה באמת מעורר? ומה בדבר הסגולות המיוחסות לו במניעת...

מאת: מערכת zap...
11/04/2012
על סגולותיו של מיץ חמוציות-תמונה

מחקר חדש קובע: מיץ חמוציות מסייע במניעת דלקת בקיבה בקרב...

מאת: מערכת zap...
27/04/2008
דיאטה: מיתוסים שחשוב לנפץ-תמונה

למרות שכמעט הכול כבר נאמר על תזונה ודיאטות, נשארו עוד כמה...

מאת: ד"ר אולגה רז
30/10/2007
ענבים - תרופת הפלא לסוכרת?-תמונה

במרכז הרפואי וולפסון ייערך מחקר שיבדוק השפעה של חומר הצוין...

מאת: מערכת zap...
09/12/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפוליפנולים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פוליפנולים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אומרים שיין אדום מוריד כולסטרול שאלתי היא האם זה כול סוגי יין אדום כמו קברנה או מרלו. חרמון. שיאן אדום וכולי. או אין הבדלים בניהם?והאם הם רק מורידים כולסטרול רע או גם מעלים את הטוב

אפי שלום, היין האדום, לסוגיו, מכיל רכיבים פעילים בשם פוליפנולים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה אשר נמצאים בקליפת הענב ואחראים על שמירת בריאות הלב וכלי הדם. הפוליפנולים הם חומרים המונעים התחמצנות של הכולסטרול הרע ומעלים כולסטרול טוב, בכך הם מונעים התפתחות טרשת עורקים. כמו כן, בזכות פעילותם הנוגדת חמצון, נמנעים נזקים לכלי הדם והלב הנגרמים כתוצאה מרדיקלים חופשיים. יין אדום מכיל הרבה פוליפנולים בהשוואה ליין הלבן. הסיבה היא שכאשר מכינים יין אדום משאירים את הקליפה זמן ממושך בתוך היין על מנת למצות את הטעם והצבע ואילו את היין הלבן מתסיסים בלי הקליפה ולכן אין בו כמעט פוליפנולים. מחקרים מצאו כי אחוז התחלואה במחלות לב וכלי דם אצל הצרפתים הוא מהנמוכים ביותר בעולם המערבי וזאת למרות שתזונתם עתירה בשומן רווי, הנחשב כאויב בריאות העורקים ומהווה סיכון לפתח טרשת עורקים ומחלות לב. תעלומה זאת כונתה "הפרדוקס הצרפתי" . בתחילת שנות התשעים התגלה כי הגורם לפרדוקס הצרפתי הוא רכיב בשם רזברטרול המצוי ביין אדום. הרזברטרול הוא רכיב טבעי השייך למשפחת הפוליפנולים הנמצא גם בבוטנים ובשורש הצמח Polygonum cuspidatum . שתייה קבועה ומתונה של יין אדום המכיל רזברטרול יכולה להגן על הלב. עם זאת, על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין. שתיית כמויות גדולות של יין עלולות לגרום לתופעות לוואי קצרות טווח וארוכות טווח ולכן אינה מהווה פיתרון של ממש. חברת סולגאר פיתחה מוצר הנקרא רזברטרול המופק מצמח ה- Polygonum cuspidatum . כמוסות הרזברטרול מבטיחות מוצר בעל עוצמה מוגברת, המאפשר טיפול יעיל בקשת רחבה של מחלות כגון: שמירה על בריאות הלב וכלי הדם, הורדת רמות גבוהות של כולסטרול, טיפול ביתר לחץ דם, ניטרול תהליכים סרטניים, האטת תהליכי הזדקנות ומניעת מחלות תלויות גיל . לקריאה נוספת על הרזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 אם הנך סובל מרמות גבוהות של כולסטרול, אשמח שתפרט בפני כמה פרטים נוספים כגון: ערכי הכולסטרול בבדיקות הדם האחרונות שלך, גילך, האם אתה נוטל תרופות מרשם ו/או תוספי תזונה. וזאת על מנת שאוכל להמליץ לך על תוספי תזונה המתאימים לך. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש

אשמח לדעת האם יש יתרונות לשים דבש/ סילאן על פני סוכר הבנתי שהגוף מפרש את כולם אותם דבר וכולם מבחנתו שווי ערך סוכר. מבחינה בריאותית גם חשוב לי לדעת לא מבחינה קלורית .

הי, נכון שבסוף כלם זה פחמימות פשוטות ואין לצרוך מהם הרבה אבל בסילן /דבש יש כמה יתרונות כמו למשך בסילן יש מינרל מסוג אשלגן. יש קצת ויטמיןb3 ושניהם מכילים נוגדי חמצון מסוג פוליפנולים מכאן שלשאלתך מהפן הבריאותי יש סוג של ייתרון אבל לא לשכח שיש להגביל צריכתם. סיגל

/ שלום. לשתייה מתונה של יין אדום יבש (לא מתוק), יש הרבה סגולות המייטיבות עם בריאות הלב וכלי הדם.המומלצים ביותר הינם יינות מסוג "קברנה סובניון" או "פינו נואר",בהם נמדדה הכמות הגדולה ביותר של פוליפנולים- חומרים המסייעים למנוע הצטברות פלאק היוצר טרשת עורקים. הכמות המומלצת הינה כוסית אחת ליום כמובן רק באנשים בריאים ללא מחלות רקע. מצורף לינק בו אפשר ללמוד עוד על הנושא. http://www.aguda.co.il/articles.html?view=product&id=157 בברכה, אביטל

מדוע מייחסים חשיבות לצבעים השונים של הירקות? מה ההבדל, למעשה, אם אני אוכלת שלושה פלפלים ירוקים או שלושה פלפלים שאחד מהם ירוק, אחד צהוב ואחד כתום?

שלום סיגי, כעיקרון לעיתים הצבע קובע את סוג נוגדי החמצון (פוליפנולים וכדומה) שיש בירק, לכן מומלץ לגוון כדי לקבל מכולם. בברכה,דנה