כולסטרול גבוה עקב גלולות + נטייה תורשתית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/04/2011 | 17:24 | מאת: שני

שלום, אני בת 25 וחצי, נוטלת גלולות כמעט 5 שנים. במשפחתי נטייה לקרישיות יתר וכולסטרול גבוה. בבדיקות דם בשנים האחרונות הכולסטרול היה יחסית גבוה. לאחרונה נמדד הכולסטרול 223 ואילו ה- LDL 136. זה שיפור בעקבות החלפת גלולות שהורידו לי את רמות הכולסטרול מ- 242 כמעט. לציין כי בבדיקות דם שערכתי לפני תחילת נטילת הגלולות הכולסטרול היה 209 וה- LDL היה 130. רציתי לדעת האם ישנו פיתרון גם בתזונה שניתן לבצע למרות הנטייה התורשתית והגלולות ואם כן מה מומלץ... בברכה,

03/04/2011 | 09:56 | מאת:

שני שלום , גלולות למניעת הריון בהחלט יכולות לגרום לעליה בערכי הכולסטרול הרע(LDL ) והטריגליצרידים. כמובן שלשמירה על תזונה נכונה יש תפקיד חשוב בשמירה על ערכי כולסטרול גבוהים גם אם הכולסטרול הוא תורשתי או מקורו בנטילת גלולות. חשוב וטוב להיות מודעים כבר מגיל צעיר למצב בריאותי ועל כן על מנת לשמור על ערכי כולסטרול תקינים בדמך חשוב להקפיד על תזונה נכונה ולהתחיל בפעילות גופנית סדירה. התזונה המומלצת כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, גבינות שמנות ועוד. כמו כן יש להימנע ממזונות מטוגנים וממתקים למיניהם. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם לנשים הנוטלות גלולות נגד הריון מומלץ לעבור בדיקת רמת כולסטרול כל מספר חודשים, היות וכאמור,נטילת הגלולות יכולה להעלות את רמת ה הכולסטרול הרע ( LDL) . במקרה זה יש לשקול שינוי סוג הגלולות (כפי שעשית) או שימוש אמצעי מניעה אחרים ולהפסיק את נטילת הגלולות. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש