ויטמינים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/03/2011 | 11:28 | מאת: אילנה

שלום איילת, הנני סובלת מנשירה, לפעמים יותר ולפעמים פחות, העניין שאיבוד השיער לא תואם לשיער שצומח, אם בכלל ולכן שיערי יחסית ריק. רציתי לבדוק את רמת האבץ בגופי אך קופת החולים בה אני נמצאת לא כוללת את הבדיקה הזאת ולכן לא יכולה לדעת אם יש חוסר. ברצוני לדעת האם נטילה של 50 מ"ג ביום עלולה לגרום לעודף אבץ או שמא עדיף לקחת רק 25 מג? אני מעוניינת גם לקחת ברזל עדין לתקופת מה שכרגע הברזל עומד על כמעט 12 והומלץ לי גם על קומפלקס b. האם הקומפלקס, הברזל עדין והאבץ 50 מ"ג(בהנחה שאין לי בכלל חוסר) ביחד מסוכנים? אציין שלוקחת על בסיס יומי ויטמין סי, e, ואוגמה 3 ורוצה להוסיף להם את האבץ והברזל העדין. אגב, לכמה זמן לקחת את הברזל העדין, בערך? תודה

17/03/2011 | 11:19 | מאת:

אילנה שלום , הגורמים לנשירת שיער הם רבים ומגוונים. אנמיה מחוסר ברזל ומחסור ב B12 הם אמנם מהשכיחים אך קיימות סיבות נוספות כמו זרימת דם לקויה לקרקפת, מחלות ממושכות, ירידה דרסטית במשקל, תזונה לקויה ודיאטות חריפות, שינויים הורמונאליים, לחץ, שימוש בתרופות, טיפול אגרסיבי בשיער, עישון ועוד. הקצובה היומית המרבית לנטילת אבץ היא 50 מ"ג ביום ולכן אין חשש ליטול אבץ במינון זה (גם במצבים שאין חוסר ). יחד עם זאת אני ממליצה לך על אבץ פיקולינט של חברת סולגאר במינון של 22 מ"ג. קשירת האבץ לחומצה פיקולינית משפרת את ספיגת האבץ ואת הטמעתו בגוף . האבץ דרוש לייצור תקין של קולגן,מחסור באבץ בא לידי ביטוי בשיער דק ושביר ובנשירת שיער. יש ליטול את האבץ לתקופה של שלושה חודשים שלאחריה רצוי לבצע הפסקה של שבוע-שבועיים. ניתן לחזור ולקחת את האבץ אחרי ההפסקה, במידת הצורך. הסיבה להפסקה היא מכיוון שאבץ מתחרה עם מינרלים אחרים על ספיגה, במיוחד עם נחושת מנגן וברזל. במינונים גבוהים ובצריכה ממושכת הוא עלול לגרום לחסר במינרלים אלה. המלצות שימוש: טבלית אחת ביום, עם הארוחה . לקריאה על אבץ פיקולינט : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 אין חשש ליטול ברזל , B קומפלקס ואבץ יחד ,אך מכיוון שמינרלים מתחרים על אותם אתרי ספיגה מומלץ ליטול את האבץ והברזל במרווח של שעתיים אחד מהשני . ברזל יש לצרוך כאשר בדיקות הדם מצביעות על חסר בברזל החופשי ו/או בפריטין- מאגרי הברזל .במידה ואכן יש חוסר אני ממליצה לך ליטול את הברזל לתקופה של 3 חודשים ולבצע בדיקות דם בשנית . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .

17/03/2011 | 13:08 | מאת: אילנה

תודה רבה איילת על כל התשובות. רק שאלה קטנה נוספת. הברזל שלי הוא :11.90 האם זה בכל זאת בטוח לקחת ברזל עדין?