שינוי בכלוסטרול אחר דיאטה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/03/2011 | 22:35 | מאת: צורי

עשיתי בדיקות לפני שהתחלתי דיאטה והן היו תקינות. עשיתי שוב בדיקות לאחר שהשלתי 18 ק"ג ממשקלי והכולסטרול עלה מעבר לנורמה וההוגלובין ירד מתחת לנורמה. כיצד יתכן מצב כזה?

15/03/2011 | 09:44 | מאת:

צורי שלום , איני רופאה אלא נטורופתית מטעם חברת סולגאר,בנוסף איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך ולכן אני ממליצה לך לברר את הסיבה לשינויים בבדיקות הדם עם רופא המשפחה שלך. יחד עם זאת המקור לכולסטרול נובע הן מייצור עצמי של תאי הכבד המהווה 70% מכמות הכולסטרול בגוף והן כולסטרול שמקורו בתזונה המהווה 30% מכמות הכולסטרול.. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפת. מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. דיאטה חריפה עלולה לגרום לירידה ברמת ההמוגלובין, עקב צריכה לא מספקת של ברזל וחלבון. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש