שאלה בקשר לקרסטור

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/01/2011 | 22:55 | מאת: מירי

שלום, ברצוני לשאול שאלה בין הקשר ללציטין (כמוסות) לבין התרופה קרסטור (40mg). קיימת אצלי בעיית כולסטרול גבוה, והמליצו לי על כמוסות לציטין, במשך כ 3 חודשים אני נוטלת את הכמוסות, כאשר עשיתי בדיקות דם גיליתי שהכולסטרול מאוד גבוה עוד יותר גבוה ממה שהיה, והרופא רשם לי קרסטור, השאלה עם ניתן לשתות גם את התרופה וגם את הכמוסות, אם הם לא מפריעים אחד לשני? ושאלה נוספת, אני במצב של עודף משקל(צריכה להוריד כ20 קילו) למשקל תקין, הורדתי כבר 12 קילו ואני לא רוצה ששום תרופה תשפיע לי על המשקל (לעלייה במשקל) בתופעות הלוואי של קרסטור לא רשום שהתרופה משפיע על המשקל אבל עדיין ברצוני לדעת אם קרסטור יכול לגרום ל"שיבושים" במשקל? תודה רבה

23/01/2011 | 12:21 | מאת:

מירי שלום , תוסף התזונה לציטין אינו מתנגש עם התרופה קרסטור ואין מניעה ליטול אותם יחד אך יש להקפיד ליטול אותם במרווח של שעתיים אחד מהשני . ממה שידוע לי קרסטור לא גורם לתופעת לוואי של השמנה אך מכיוון שאין אני רופאה הייתי ממליצה לך להפנות שאלה זו לרופא המטפל שלך . קרסטור כמו תרופות אחרות ממשפחת הסטטינים מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לך ולכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קו אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. הנחיות: קו-אנזים Q10 60 מ"ג 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. (לא לפני השינה). לקריאה אודות קו-אנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=819 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש