תוסף אבץ-מגנזיום לצורך האצת התאוששות שרירים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

11/01/2011 | 01:04 | מאת: גיא

בן 20, גובה 1.74 מטר, משקל 67 ק"ג. במהלך השבוע אני מתאמן בעיקר (להנאה בלבד) בשחייה - 4 פעמים. בכל פעם 2 ק"מ בכ-45 דקות, וברכיבה על אופניים - פעמיים. בכל פעם אימוני הפוגות (בין 5 ל-6) כאשר המאמץ העיקרי מופעל ברכיבה בעלייה ומלווה בדופק של כ-80 אחוז מהמקסימום ולמשך דקה-דקה וחצי. ביום-יומיים שלאחר האימונים, בעיקר לאחר אימוני הרכיבה, אני מרגיש שהשרירים שלי תפוסים וקצת תשושים. (מה שלא מונע ממני לבצע אימון שחייה אך יכול למנוע ממני לבצע אימון הפוגות עם האופניים) חשוב לי לציין שהתזונה שלי עשירה בפירות וירקות, מאכלים מלאים, (לחם, טחינה, פסטה) 2 ביצים ביום, עוף ושאר חלבונים למיניהם. רציתי לדעת האם למרות כל מה שציינתי לגבי התזונה שלי, יש אולי צורך בלקיחת תוסף תזונה של מגנזיום ואבץ כדי לזרז את התאוששות השרירים?

11/01/2011 | 14:23 | מאת:

גיא שלום , תוספי תזונה הם חלק בלתי נפרד מתזונתם של ספורטאים ושל העוסקים בפעילות גופנית. נטילת תוספים חשובה כדי לשפר ביצועיים ספורטיביים, לצמצום מאגרי שומן ,למנוע דלדול בשריר, לפיתוח מסת שריר, לזרז התאוששות, לתמיכה בתפקוד מערכת החיסון והעלאת רמת האנרגיה והחיוניות. תזונה מאוזנת המכילה מקורות חלבון חשובה מאוד לאנשים העוסקים בספורט . החלבונים הם אבני הבניין של הגוף המשמשים לבנייה של תאים חדשים, הורמונים, אנזימים, תאי שריר ועצמות. הקפדה על שילוב מזונות עשירים בחלבון (בשרים, עופות, דגים, מוצרי חלב קטניות ועוד) חשובה כדי לאפשר השלמה של מינרלים וויטמינים חיוניים להם הגוף זקוק בצורה מוגברת עקב פעילות גופנית. אני שמחה שאתה מקפיד על תזונה עשירה ומאוזנת. יחד עם זאת, לעיתים אין בכוחה של תזונה זו לספק את כל הדרישות של גוף הספורטאי. אני בהחלט ממליצה לך ליטול מגנזיום ,איבוד מגנזיום מתרחש דרך הזיעה והשתן וזו אחת הסיבות לאיבוד מוגבר של מגנזיום בקרב ספורטאים. המגנזיום דרוש למספר תהליכים כימיים ופיסיקליים החיוניים לגדילה, להתפתחות ולבריאות. מחסור במגנזיום ישפיע על אספקת האנרגיה לפעילות גופנית. חסרונו בשריר (השפעה על הצומת עצב-שריר) עלול להתבטא בשורה של סימפטומים כגון: כאבי שרירים, עוויתות וחולשה (יתכן אף בשרירי הנשימה). המגנזיום מעודד תהליכי שחרור אנרגיה , מסייע בתהליכים אנאבוליים ברקמת השריר,מסייע בתהליכים הקשורים בשיפור סבולת שריר ותורם להרפייתו של השריר . לקריאה על מגנזיום ציטראט : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=231&sng=1 כמו כן גם האבץ יכול להתאים עבורך ,האבץ מצוי בשרירים, בעצמות, בעור, בכבד ובכליה. ריכוזו גדול במיוחד בבלוטת הערמונית, בזרע ובנוזל הזרע. האבץ קשור בתהליכי גדילה, התחדשות, תחזוקה ושיחלוף רקמות, בתהליכי ייצור חלבונים, מהווה נוגד-חמצון ומשתתף בתהליכי ריפוי וחיסון. הפרשת האבץ מתרחשת בצואה, בשתן ובזיעה. מחסור באבץ עלול להיגרם עקב הפרשה מוגברת ו/או צריכה מופחתת מן המזון וכן עקב הרס מוגבר של תאים (אימון-יתר). לחץ גופני ו/או נפשי עלול אף הוא להגביר את הפרשת האבץ ועל כן ספורטאים, במיוחד ,כאלה הניזונים מתפריט דל-קלוריות, חייבים לתת על כך את הדעת. לאבץ השפעה אנאבולית והוא מסייע בתהליכי השיקום וההחלמה של רקמת השריר אשר ניזוקה במהלך האימון . לקריאה על אבץ פיקולינט : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 אתה יכול ליטול את התוספים בנפרד או ליטול את התוספים כפורמולה. לחברת סופהרב יש מוצר בשם Z.M.A אשר מכיל אבץ,מגנזיום וויטמין B6 . הפורמולה מסייעת לפעילות אנאבולית (תהליכי בנייה) של השרירים ולמניעת תהליכים קטבולים (תהליכי פירוק) של השרירים . במהלך השינה מתרחשים בגופנו תהליכים קטבוליים הממזערים את האפקט החיובי של האימון. ה- Z.M.A מעודד הפרשתם של ההורמונים האנבוליים ובכך מסייע בתהליכי השיקום, הגדילה והבנייה של השריר . תפקידו של הויטמין B6 בפורמולה היא להגביר את ספיגת האבץ והמגנזיום ולעודד ייצור חלבון . לקריאה על Z.M.A : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=156 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש