כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/12/2010 | 11:56 | מאת: דינה

הנני בת 52 גובה 178 משקל 65 בריאה לא נוטלת תרופות ותוספים אוכלת בריא ושומרת על כושר. בבדיקה נמצא: כלסטרול כללי:234 כולסטרול רע:151 טוב: 70. האם אני צריכה ליטול תרופה להורדת כולסטרול לקחת אולי תוסף תזונה? תודה מראש

14/12/2010 | 12:43 | מאת:

דינה שלום , ראשית אני שמחה לשמוע שאת מנסה לשמור על אורח חיים נכון הכולל פעילות גופנית ותזונה נכונה. הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ- 130, מומלץ פחות מ- 100 (אצלך 151) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45, רצוי מעל ל- 60 (אצלך 70), הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ- 200 (אצלך 234) . כמו כן, בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול. למשל היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ- 3.7 (אצלך 3.3) ואת היחס בין הרע לטוב שצריך להיות נמוך מ- 3 (אצלך 2.15). מכאן שלמרות שהכולסטרול הכללי שלך גבוה היחסים תקינים וזאת הודות לכולסטרול הטוב HDL)) שהוא גבוה. הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד) תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו, כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד, ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. לאור העובדה שאת עושה פעילות גופנית ושומרת על תזונה נכונה וערכי הכולסטרול עדיין גבוהים, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. מחקרים מראים שניאצין יעיל בטיפול ברמות גבוהות של כולסטרול בזכות יכולתו להפחית ייצור של כולסטרול בכבד. הנחיות שימוש: 3-1 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN 200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 כמו כן, אני ממליצה לך להוסיף אומגה 3. אומגה 3 "950" של חברת סולגאר היא חומצת שומן חיונית במינון גבוה, שבין שימושיה העיקריים עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=519 אני ממליצה לך ליטול תוספים אלו למהלך של שלושה חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, איילת בש.