קוליטיס ותוספי תזונה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

05/10/2010 | 23:55 | מאת: טלי

שלום, השאלה שלי לא בנוגע לכולסטרול, אבל אשמח לקבל חוות דעת מקצועית בקשר לתוספי תזונה עם קוליטיס והתרופות שאני נוטלת. אני בת 25, כאשר 12 שנה אני מאובחנת כחולת קוליטיס. כיום לאחר רגיעה מסויימת אני מטופלת בראפסאל (4.5 ג'), אימוראן ואחת לחודשיים רמיקייד (400 מ"ג). לאחרונה בהמלצת יועצת טבע קניתי מספר סוגים של תוספים: אומגה 3, אצידופולוס, ביו- כורכום, פרופוליס(עקב החלשות מערכת החיסון) ומולטי ויטמין לנשים. שאלתי היא האם השילוב של כל תוספי המזון האלו יחד בנוסף לתרופות המרשם שלי יכול להזיק, האם זה בסדר לשתות כמה סוגים שונים של תוספים ואיך הכי טוב לשתות אותם (האם יש צורך להפריד מהתרופות מרשם)? תודה ....

06/10/2010 | 10:59 | מאת:

שלום רב , הקוליטיס, כיב כרוני, היא מחלה המאופיינת בתקופות של התפרצות אקוטית והפוגה לסירוגין, אך יכולה לבוא לידי ביטוי גם במהלך אקוטי בלבד אצל חלק מן החולים. בעת הטיפול בשיטות טבעיות במחלות מעיים דלקתיות, יש לשים לב לתגובתו הקלינית של המטופל. חשוב לעבוד בצמוד לגסטרואנטרולוג או לאנשי מקצוע אחרים בצוות המטפל ולווסת את כמות התרופות וההשלמות התזונתיות בהתאם למצבו של המטופל: הולך ומשתפר או מדרדר. חשוב כי המטופל יקבע לעצמו את מטרות הטיפול. לדוגמה: הרגשה טובה יותר, הקלה בסימפטומים, טיפול שאינו כולל תרופות כלל. מטופלים שונים יכולים לשאוף להשגת מטרות שונות. לא הצלחתי להבין אם המוצרים עליהם את שואלת הם של חברת סולגאר/ סופהרב. פורום זה הינו בחסות סולגאר. לכן, המלצותיי הן על תוספי התזונה של סולגאר אותם אני מכירה, בהם אני מאמינה ואיתם יש לי ניסיון טיפולי. המלצותיי נכונות הן לטיפול והן למניעה: סלדרין 525 מ"ג Celadrin חומר נוגד דלקות רב-עצמה, אשר בולם גורמי חיסון המאיצים דלקת. הסלדרין מכיל תערובות של חומצות שומן ייחודיות הפועלות לוויסות התגובה הדלקתית בגוף. הנחיות: 2-4 כמוסות ביום, עם הארוחות. (כמו כן בזמן רמיסיה ניתן לקחת כמוסה אחת ביום למניעה). לקריאה על סלדרין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=392&sng=1 נוסחת מולטי-ביליון מתקדמת Multi-Billion Dophilus פורמולה מתקדמת זו מספקת ארבעה סוגים של מיקרואורגניזמים טובים במינון גבוה מאוד. מטרת הפורמולה לשמור על תהליכי עיכול וספיגה תקינים של מרכיבי המזון ועל פעילות מעיים מאוזנת. היא חיונית למניעת התפתחות זיהומים ומחלות נוספות הקשורות לתפקוד לקוי של המעיים, וכן למניעת חלק מתופעות הלוואי לטיפול באנטיביוטיקה. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות (הן במצב רמיסיה). לקריאה על מולטי-ביליון: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=381&sng=1 ל-גלוטמין 500 מ"ג L-Glutamine גלוטמין מהווה "חומר דלק" בתאי הרירית המצפים את חלל המעי, ולכן מסייע בזירוז חידוש התאים בה ובריפוי הכיבים במערכת העיכול. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, על קיבה ריקה. לקריאה על ל-גלוטמין: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=281&sng=1 אין ספק שהטיפול וההחלמה ממחלת המעיים יהוו חלק בלתי נפרד מתהליך החזרה למשקל הרצוי מכיוון שוויסות הדלקת, ריפוי רירית המעי והשלמה פרוביוטית יביאו לעיכול תקין של המזון ולספיגה טובה יותר. בכל מקרה יש לההפריד את נטילת תוספי התזונה מתרופות המרשם כשעתיים. המלצות תזונתיות: רצוי להימנע ממזון מטוגן, חריף, מתובל או עשיר בשומן מן החי ולהימנע משימוש בסוכר ובפחמימות מזוקקות. כמו כן, יש לצמצם כמה שאפשר את צריכת הקפה והמשקאות האלכוהוליים. יש להימנע מצריכת סיבים תזונתיים בעת התפרצות המחלה ולהעדיף מזונות דלים בסיבים. אשמח לענות לכל שאלה נוספת, חג שמח ובריאות שלמה, דנה בר לבב

06/10/2010 | 22:03 | מאת: טלי

היי דנה, תודה על תשובתך, רק רציתי להבהיר דבר נוסף, התוספים שהמלצת לי עליהם הם בנוסף לאלו שאני נוטלת היום(אומגה 3, כורכום,אצידופולוס, מולטי ויטמיןופרופוליס)או שהם מהווים תחליף ואת ממליצה לי לצרוך רק אותם? אגב, המוצרים הם של חברות שונות.הכורכום הוא של חברת הומאוטריט לאב- החברה היחידה שמצאתי, אומגה 3 של אלספה, פרופוליס של אלטמן,אצידופולוס של GNC ומולטי ויטמין של חברת לייף. אשמח לקצת סדר בבלאגן.. ואם כבר אז יש לי שאלה נוספת, את התוספים ניתן ליטול יחד או שיש להפריד גם בינהם מלבד התרופות מרשם.. המון המון תודה!!!!