תוסף Q10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/07/2010 | 17:40 | מאת: ברק

שלום רב הנני בן 36, 72 ק"ג, 1.75 מטר הנני נוטל באופן קבוע סימבקור 10 מ"ג עקב כולסטרול גבוה מעל שנה, בעקבות נטילת הסימבקור הכולסטרול מאוזן ועומד בטווח הנדרש. בעקבות נטלית הסימבקור הומלץ לי על ידי חברים ליטול תוסף Q10. אשמח לדעת מה מינון Q10 המומלץ למצבי. תודה

03/08/2010 | 17:20 | מאת:

ברק שלום, תרופות ממשפחת הסטטינים (כמו הסימבקור שאתה נוטל) מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קואנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לך להתחיל ליטול Q10 במינון 60 מ"ג לפחות. במידת הצורך (אם תסבול מאחת מתופעות הלוואי הנ"ל) תוכל להעלות את המינון ל 120 מ"ג או יותר. לקריאה על Q10 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 בריאות שלמה, הדר

12/08/2010 | 14:02 | מאת: ורדה

מניסיון אישי ונטילת קיו- 10 זה שנים כל מילה שכתבה הדר נכונה ממליצה