כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/06/2010 | 22:33 | מאת: יוליה

אני עושה דיאטה מזה כחצי שנה עם השגחה של דיאטנית של קופ"ח. ולמרות שעד עכשיו ירדתי 15 ק"ג, רמת הכולסטרול שלי עלתה. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהכולסטרול שלי, לא רק שלא יורד, הוא עולה? תודה יוליה

15/06/2010 | 13:14 | מאת:

יוליה שלום אני שמחה לשמוע שאת מקפידה על דיאטה ומצליחה לרדת במשקל. קיימות סיבות רבות לכולסטרול גבוה כמו תזונה לא נכונה, עודף ייצור של הכבד, נטילת תרופות שונות ובמיוחד גלולות למניעת הריון, הריון, כבד שומני ועוד סיבות רבות. אינני יודעת לאיזה תפריט את נצמדת ועל כן קשה לי לענות לך. האם יכול להיות שתפריטך דל קלוריות אך אין בו דגש על אכילת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים? האם את נמנעת מאכילת גבינות שמנות ומאכילת איברים פנמיים כמו כבד?האם את עוסקת בפעילות גופנית? האם יש לך נטייה גנטית- משפחתית לכולסטרול גבוה? התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה שיסייעו לך להוריד את הכולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול? האם את נוטלת תרופות כלשהן? והאם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת? בהצלחה ובריאות שלמה, הדר

15/06/2010 | 20:50 | מאת: יוליה

אני בת 29. הכולסטרול שלי נכון להיום הינו 272. לפני שלושה חודשים (אחרי שירדתי כ- 9 ק"ג) הוא היה 252. התפריט שלי בחודש האחרון (ששונה אחרי שהירידה במשקל "נתקעה" קצת) כולל 8 מנות ירק, מנה בשרית (לרוב חזה עוף), 4 מנות פרי, מנה של פחמימות וקופסת קוטג', ולזה מצטרף טונה או ביצה. יחד עם זה, אני משתדלת להקפיד לשתות לפחות ליטר וחצי מים ליום. התפריט שלי היה מגוון יותר, אך אחרי כמה זמן הירידה במשקל נעצרה ולכן הדיאטנית שלי שינתה את התפריט. אני עושה הליכות 4 פעמים בשבוע במשך 45 דקות לפחות בכל פעם, אני גם הולכת הרבה במסגרת העבודה. ומשתדלת גם ללכת לעבודה וחזרה ברגל (הליכה של כ - 15 דקות). מבחינת המשפחה.. רוב הנשים במשפחה שלנו הן מה שנקרא "נשים גדולות", כולסטרול גבוהה יש דווקא לאבא שלי, וגם זה רק לקראת שנתו ה - 60. אני לוקחת גלולות מליאן מזה כ - 10 שנים. אני אסטמתית ומטופלת בכדורי סינגולייר וזילרג'י ומשאף סימביקורט באופן קבוע. האם תוספי תזונה לא גורמים לגוף להפסיק לנקות את הכולסטרול בעצמו? תודה על הכל!!! יוליה