בדיקות גנטיות בהריון

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/03/2012 | 09:14 | מאת: רעות

שלום, אני בהריון השני לאחר שההריון הראשון שלי היה לפני 7 שנים. אני שומעת על הרבה בדיקות גנטיות חדשות שצצות כל הזמן, שחלקן גם עולה הרבה כסף. האם הרופא צריך ליידע אותי? לאן אני צריכה לפנות? תודה מראש על התשובה

18/03/2012 | 14:14 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

רעות שלום, שלום רב, אכן, מאז הריונך הראשון לפני 7 שנים, סביר להניח נכנסו מספר בדיקות גנטיות חדשות לסל והן ניתנות על ידי קופות החולים בעלות נמוכה יחסית. כך למשל בדיקת נשאות למחלת SMA, מחלה גנטית קשה הבאה לידי ביטוי בפגיעה במערכת העצבים של הילד ופוגמת בתנועת שרירי הגב, הצוואר, החזה, מערכת הנשימה ועוד. מומלץ כי תפני לרופא הנשים בקופת החולים אצלו את נמצאת במעקב הריון על מנת שינחה אותך ויסביר לך אילו בדיקות גנטיות ניתן לבצע באופן פרטי, אילו בדיקות ניתנות בסל, מה עלותן והאם רצוי לבצען. בשורות טובות וכל טוב בברכה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית